165 migránst fogtak el szerdán a déli határ Csongrád megyei részén. Az MTI a kormányzati retorikát alkalmazta híradásában annak ellenére, hogy a menekülők jó része olyan országból érkezett, ahol súlyos háborús traumákat kénytelenek elszenvedni a civilek.

Az MTI napok óta az Orbán Viktor által bevezetett és a kormánypárt által előszeretettel terjesztett retorikát alkalmazza a migránsokra.

Csütörtök reggel az MTI ismét megélhetési bevándorlózott egyet: "Megélhetési bevándorlás – Százhatvanöt határsértőt tartóztattak fel Csongrád megyében szerdán" címmel jelent meg anyag arról, hogy előző nap 165 migránst fogtak el a határőrök Csongrád megye déli részén.

A menekülők csoportját annak ellenére diszkriminálják verbálisan, hogy közülük csak 32 ember érkezett a háborús övezetnek nem számító Koszovóból, a többi migráns pedig a súlyos konfliktusokkal terhelt Szíriából, Szomáliából, Afganisztánból (illetve Kamerunból és Bangladesből) jött.

"A határsértők" és "megélhetési bevándorlók" menedékkérelmet nyújtottak be, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.