Végre talált egy értelmes ügyet a folyton az emberekért aggódó zsebpárt: konzultációt indítanak a nyugdíjasokat gyakran megtévesztő termékbemutatók ügyében. Erről Rétvári Bence, a KDNP alelnöke beszélt egy sajtótájékoztatón.

Azt mondta: a nyugdíjas szervezetek mellett a fogyasztóvédelmi és egyéb állami hatóságokkal is egyeztetnek, ugyanis egyre több panasz érkezik ebben a témában. Ha szükséges, jogszabály-módosítással, illetve a hatóságok fokozott fellépésével megoldást szeretnének találni a problémára – közölte. A jelzéseket a [email protected] címen és postán is várják az érintettekről.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője azt mondta, a tájékozatlanság és jóhiszeműség gyakran áldozattá teszi az idős embereket, akik védelmet igényelnek.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
Ezeken a termékbemutatókon nem hazudnak többet, mint egy átlagos kormánypárti sajtótájékoztatón, ráadásul ha megtévesztésről beszélünk, akkor a KDNP nevét is ízekre szedhetjük. ;)
Keresztény?! Demokrata?! Néppárt?! Talán már párt se.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
freemanpetya
Az én idős ismerősöm még tavaly örömmel újságolta nekem, hogy bemutatóra kapott meghívást és ott ebéddel várják, fürdőzni viszik őket és a buszért sem kell fizetni. Fel volt villanyozódva. Elkértem a "meghívót" tőle és utánanéztem a cégnek. Sok panaszost találtam. Többnyire azokat olvastam ahol azt sérelmezték az idős vásárlók, hogy később jöttek arra rá, hogy a "termékbemutatón" árult termékek nagy része túlárazott volt. Esetenként 10-szeres vagy 15-szörös áron sózták rá a gyanútlan idősekre. Ezt mind elmondtam neki, megmutattam neki az oldalakat ahol ezekről írtak. A lelkére kötöttem, hogy el ne menjen mert átvágják, becsapják. Ezek ebből élnek. Mit gondoltok nem ment el a bemutatóra? Dehogynem és még be is vásárolt magának egy egészségügyi terméket 200.000 ezerért, amit én máshol már heted annyiért is láttam. Szóval nehéz eltántorítani a céljától az idős embert ha még az anyagiak is megvannak hozzá. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez a folyósított nyugdíj hibája, ez senkinek nem hibája. Ezzel a helyzettel nem lehet mit kezdeni, mert ha azt nézem szabályos üzleti vállalkozások ezek a termékbemutatósok, de ha az erkölcsi oldalát nézem akkor meg morálisan nagyon ingoványos talajon áll az üzleti elképzelés. Ezt Harrach sem tudja megoldani, meg más sem. A South Park egyik linkelt epizódjában az idős emberek lehúzására szakosodó vállalkozásokat mutatja be a készítőktől megszokott kiváló humorral. Érdemes megnézni. Az epizód magyar szinkronos, a címe: Telefuksz
Link: southpark.reszek.com/south-park/16-evad-south-park-ingyen-cartman-kenny-southpark-epizod-resz/southpark/south-park-16-evad-2-resz-telefuksz-feliratos/
nezelodo
Tételezzük föl, hogy nem a rablók kiáltanak rendőrért, mert jószándéku vagyok, akkor miért nemzeti konzultációval akarják megoldani? Tudjuk, hogy egyetlen ilyen konzultáció eredményét sem látta senki, és ez akkor is tragikus lenne, ha maga a kérdéssor nem manipulált lenne. Ezért változatlan a véleményem ezekről a pártvezetőkről, (akiknek nem láthatók a vezetettjei), ha bemennek a templomba, újra kell szentelni.
pbalage
na aszondja, van egy új e-mail cím, itt fel lehet jelenteni mindenkit, akinek nem tetszik a pofája:

[email protected]
(kipróbáltam, működik)

azt mondjuk nem vágom, hogy a nyugdíjasokat kell feljelenteni, vagy a nyugdíjasok jelentsenek fel másokat.

itt volt a cucc:
444.hu/2015/02/19/nyugdijaspanaszkdnp-hu/
Knapp75
A KDNP-re melyik emailcímen tudok panaszt tenni?
szaboria1
@simmering73: Voltál már ilyen bemutatón? Mert ha ebédet adnak annak van belépődíja.
szaboria1
Meg kell hagyni azok az emberek akik a termékeket kínálják nagyon jó beszélőkéjük van. Főleg vidéken nagyon tudnak aratni. Ráadásul egymásra licitálnak a vásárlásban a falusi emberek, mert megakarja mutatni Ő megtudja venni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.