Tavaly év végén a harmadik negyedévhez képest 920 milliárd forinttal nőtt a háztartások nettó pénzügyi vagyona, amit ha a teljes népességre elosztunk, akkor 93 150 forintos nettó gyarapodást kapunk – írja az Mfor.hu.

Az egy negyedév alatt bekövetkezett változást illetően ugyanis legutóbb 2011 első negyedéve hozott ennél nagyobb javulást a pénzügyi helyzetben. Ha az éves változás nézzük, még ennél is nagyobb "rekordot" hozott az év vége, hiszen legutóbb 2010 első negyedévében nőtt a háztartások vagyona nagyobb mértékben a mostaninál – olvasható a lap cikkében.

A vagyongyarapodás – ami már évek óta szinte töretlen – egyáltalán nem meglepő. A válságot követő időszakban a hazai fizetőeszköz gyengülése, a gazdaság visszaeső teljesítménye teljesen átalakította a háztartások magatartását. Előtérbe került a hitelek leépítése és erősödött a megtakarítási hajlandóság. Előbbi folyamat elindítója a 2011-es végtörlesztés volt, ám azóta sem éledt újra igazán a lakosság hitelfelvételi szándéka.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Minden magyar, tehát átlagoltak? Én semmit nem vettem észre a pénztárcánkban, egy fillérrel sem lettem gazdagabb, sőt...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
Ezzel a 93ezerrel fogom a gazdaságot fellendíteni vasárnaponként. El is viszem a családot vitorlázni tiborczrécsölékhöz.
bencemacska
És hol lehet ezt az összeget átvenni? Nekem kesben van szükségem rá. Nem érek rá megvárni az átutalást!
Még hogy én fizessem a tranzakciós illetéket is!!!-:))))
Nil
Nagy szükségem lenne a pénze -lehet utalni
papa.49
Ez a suska az amit mi SOHA NEM LÁTUNK!!!
orogordog
@Desischado: olvasással miden rendben, én egy filléresem lettem gazdagabb sem a nagy többség.
Knapp75
Valószínűleg azért nem találjuk a 93000 forintunkat, mert 93000 négyzetkilométeren lett szétszórva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.