Vádat emelt az ügyészség garázdaságért a rapper Pityinger László – művésznevén: Dopeman – ellen – hangzott el az M1 pénteki esti Híradójában. Korábban nemzeti jelkép megsértése miatt is indítottak ellene büntetőeljárást, de azt megszüntették.

A vádirat szerint a tüntetés szervezői ledöntöttek egy Orbán Viktort ábrázoló hungarocellszobrot, majd amikor a földre zuhant, rapper belerúgott a testről levált és elgurult fejbe. "Az ügyészség szerint ez megbotránkozást és riadalmat válthatott ki azokban, akik akár a helyszínen, akár a tévében látták az eseményt" – fogalmaztak a Híradóban.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az M1-nek azt mondta: a kerületi ügyészség az ügyben nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A nemzeti jelkép megsértésének vétsége miatt indult nyomozást az ügyészség már korábban megszüntette – tette hozzá.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom 2013. szeptember végén Budapesten tartott kormányellenes tüntetésének házigazdája Dopeman volt, aki egyebek mellett "szemétládának és pofátlannak" nevezte Orbán Viktor miniszterelnököt, és előadta trágár szavakkal tűzdelt Himnusz-feldolgozását. A Clark Ádám téren tartott demonstráció végén lelepleztek egy Orbán Viktort ábrázoló bronzszínű hungarocellszobrot, majd ezt aktivisták ledöntötték úgy, hogy a Sztálin-szobor sorsára emlékeztető módon a csizmája a talapzaton maradt. A tömeg ezután elindult a Lánchídon át, és a Terror Háza Múzeumnál felállította a szobormaradványt. Ezt az egyik demonstráló ököllel megütötte, más késsel vágott ki belőle egy darabot, és akadt, aki ráfeküdt. A szobor levágott fejét a szervezők elvitték a Szolidaritás székházába.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Persze mikor habony rugdalja a nyuggerokat, az teljesen rendjén való. Állandó belépőt ér a parlamentben.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Csak azt nem tudom, hogy Fábry ellen miért nem emeltek vádat, mikor Gyurcsány fényképét leköpte és megtaposta a tévében? Ja hogy azt lehet.Hol van itt az azonos bánásmód?
lajospapa
Az a politikus, akit mindenki szeret még nem született meg. Nem is fog. Volt már hazánkban olyan politikus, aki a választásokon 98,8 %-kal nyert, később, azóta, diktátornak tartják. A politikus nagy győzelme mögött vagy átverés, vagy diktatúra szokott lenni. Azok az igazi demokráciák, melyekben a kormányzás kis többséggel valósul meg, ott a vesztesek is emberek, olyanok akiknek szélsőséges véleményük is lehet. Az is hogy Gyurcsány takarodj, az is, hogy hu-ha anyád, vagy egy hungarocell fej rugdosása, még ha az hasonlít is ... Ha már a TV-székház kirablása bélkés volt. Nekem a rugdosás ugyan nem tetszett, de a véleményem az, hogy a politikusnak ilyen véleményt is tűrni kell, ha már felkötötte a kolompot. Az még nem jelenti azt, hogy minden birka köteles utána menjen.
vukkocska
"Orbán szobor fejének rugdosásáért". Na, itt kezdődik a baj. Ez nem szobor volt, hanem hungarocell, Azért vitték oda, hogy ledöntsék. Sajnos csak jelképesen. Rogán ingatlanügyei valós ingatlanok, nem makettek. Szívem szerint csúnyát írnék, de még az sem fejezi ki Polt Péter és bűntársai által elkövetett mulasztások miatti mérgemet. Dopeemant ezért soha az életben nem fogják elítélni, mert kiröhögtetné magát az egész igazságszolgáltatás. Igaz, az alattvalóknak ez sem számít.
istvanka
Megbotránkozást szeretnék kelteni azzal,hogy ezt élőben szívesen elkövetem,amikor elszáll a kivégző sortűz fűstje!
miazavalami
@vukkocska: Éppen ezért nem nevezik szobornak a Gyurcsány bábút amit meggyújtottak.
nezelodo
Bizony amikor a Fletó bábúját égettek, vagy a vonalkódos gatyás a műsorában a fényképét köpködte azzal a fidesz polgári ízlését dicsérte, és az teljesen rendjén volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.