Amikor a buszsofőrt is szívatják, az valami gyönyörű. Kollégáját váltotta volna az a buszvezető, aki a BKK agglomerációs járatain dolgozik, amikor az ellenőr megbüntette – írja a BKV-figyelő blog.

Az agglomerációs járatokon közlekedő buszokat a Volánbusz üzemelteti, a buszsofőrnek volt is volánbuszos szabadjegye, ami azonban a BKK-nál nem érvényes. Világos, nem?

Tegnap a BKK-s jegyellenőr azon a buszon büntetett meg 16 ezer forintra, amin délutános műszakban váltottam a délelőttös kollégát. Az agglomerációs területen dolgozunk mint buszvezetők, itt a BKK megrendelésére a Volánbusz üzemelteti a buszokat. A BKK-s ellenőr a volánbuszos szabadjegyet nem fogadta el az agglomerációs járaton, mondván hogy az csak külterületre érvényes.

Nevetségesnek tartjuk, hogy míg az agglomerációs járaton az utasok is a BKK bérletével tudnak utazni, addig mi, dolgozók nem kapunk a BKK-tól utazási igazolványt, mint egykor a BKV-nál. Cafetériából pedig nem érdemes BKK-bérletet kérni, mert az több mint 14 ezer forint lenne.

Annyit sem érdemlünk meg, hogy ha már a családunk nem is, de legalább mi, ottani dolgozók megkapjuk a BKK-s utazási igazolványt? Az ellenőrt kicsit sem érdekelte, hogy én fogom a kollégát leváltani, és ugyanezt a buszt a következő műszakban én fogom vezetni. Egyszerűen elkérte a papírjaimat és kaptam egy 16 ezer forintos sárga csekket.

Igazságtalannak és nevetségesnek tartom, hogy a saját kollégám büntetett meg, és a 16 ezer forintos büntetést sem fogja kifizetni helyettem senki. Ez egy drága nap volt...

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
kétszer olvastam el a hírt...elsőre azt hittem, hogy már megint be vagyok baszva...aztán másodszorra kiderült, hogy még nem...

nos, lementem a pincébe, és pótoltam eme hiányosságot..csak ne jöjjön ellenőr(a sodrófával)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@mate03: Én a feleség helyében azt mondtam volna a férjnek: jól van drágám, de ezt a pénzt a kosztpénzből kell elvennem, holnap pörkölt nélkül kapod a nokedlit.
wagabund
@papa.49: vicc ez az egész...ahhoz képest, ha egy vadász lábonlövi magát, vagy tévedésből a társát nézi be őzikének, ez a hír csak a humor rovatba való...

és még mi mindenről nem tudunk (jobb is)
herczeg0210
Bizonyára nehéz azt felfogni, hogy ez a "rezsi csökkentés" része...
Mobil123
@Knapp75: Hát akkor a fene megette :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.