Hétfőtől négynapos hivatalos látogatásra a Szaúd-Arábiai Királyságba és Katarba utazik Kövér László, az Országgyűlés elnöke – közölte Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-vel.

A házelnököt Rijádban fogadja Abdullah bin Mohamed bin Ibráhim Al-Sejh, a Súra Tanács elnöke, Mukrin bin Abdulaziz Al Szaúd herceg, trónörökös, találkozik Fejszál bin Bandar bin Abdulaziz Al Szaúd herceggel, Rijád tartomány kormányzójával, továbbá megbeszéléseket folytat gazdasági és kereskedelmi cégek vezetőivel.

A sajtófőnök  tájékoztatása szerint Kövér László jelenlétében írják alá az első magyar-szaúdi együttműködésben megvalósuló napelemgyártó üzem felépítéséről szóló szerződést.

Az Országgyűlés elnökét katari látogatása során fogadja Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Tháni sejk, Katar Állam uralkodó emírje, megbeszélést folytat vendéglátójával Mohammed bin Mubarak Al-Khulaifi-vel, a katari Súra Tanács elnökével, Szejed Mohamed Hosszejn Adeli-vel, a Gázexportáló Országok Szövetségének főtitkárával, illetve Nasszer Al-Dzsaida-val, a Katari Nemzetközi Olajipari Vállalat (Qatar Petroleum International-QPI) elnök-vezérigazgatójával.

A hivatalos látogatás célja Magyarország és a Szaúd-Arábiai Királyság, valamint Magyarország és Katar Állam parlamenti, gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak erősítése – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Hát,, igazán elcserélhetnék 1-tevére, és 2-kecskére, többet úgy sem ér, ha egyáltalán adnának érte ennyit az arabok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Nil: 18.41-re: Ebben az esetben en meg Allah-hal is beernem...:o)))
karma1
laca-laca, vigyazz, ha megtudja az Orosz Nagymedve, hogy kedden meg vele "bo'to'tal", ma meg rohansz az arabokhoz egy kis "occso' " olajert, lesz neked mindjart nemulass!
Desischado
Hol van ilyenkor az iszlám állam? Végre egyszer jót is tehetnének!
mate03
@dr. prédikátor: Vigye magával az egész bagázst! De örökre!
Nil
@karma1: akit ők Allahnak mi Istennek hívunk az ugyanaz az energia -

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.