A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap esti ülésén nem hitelesítette annak a népszavazási kezdeményezésnek az aláírásgyűjtő ívét, amely szerint bűncselekményt követ el az, aki fizet prostituáltnak a szexuális szolgáltatásért.

A népszavazási kérdést egy magánszemély kezdeményezte. A kérdés úgy hangzik: "Egyetért-e Ön azzal, hogy aki fizet prostituáltnak azért, hogy a prostituált szexuális szolgáltatást nyújtson, bűncselekményt követ el, és hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő?"

Az NVB vasárnap esti ülésén 3:8 arányban nem hitelesítette a népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét. A bizottság tagjainak többsége szerint a kérdés tulajdonképpen két kérdés: az első része a bűncselekmény megállapítására vonatkozik, a másik része pedig a büntetési tételre, így nem felel meg az egyértelműség törvényi követelményének.

Az NVB határozata ellen 15 napon belül lehet jogorvoslati kérelmet benyújtani a Kúriához.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nem szegyellik a pofajukat egy kicsit se? Egypar agyonhasznalt muffert nepszavazast inditani akkor, amikor sokkal nyomosabb, fontosabb kerdest a szonyeg ala soportek, es nem hajlandok a nyilvanossag altali megmerettetesre?

Gyava, kozonseges bagazs, aljas lenyek aljas tevekenyseggel...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.