A veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben – jelentette ki az időközi országgyűlési képviselő-választás győztese, Kész Zoltán (független) vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A választáson a több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól "a józan ész városa".

Azt mondta: a veszprémiek sárga lapot adtak a kormánynak, megüzenték, hogy nem fogadják el "az ország kirablását, a felelősségre vonás nélküli állami bűnözést, sok millió ember elszegényítését".

Kész: a veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt

"Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek" – jelentette ki Kész Zoltán a sajtótájékoztatón.

A választás győztese hangsúlyozta: "megvan az erőnk ahhoz, hogy megváltoztassuk az országot", hozzátéve, a veszprémi választók megmutatták Magyarországnak, hogy nem kell félni.

Erős gazdaság teremthet erős nemzetet, ehhez pedig demokrácia és szabadság kell – mondta.

Úgy fogalmazott: Veszprém bátor város és – utalva arra, hogy április 12-én újabb időközi országgyűlési képviselő-választás tartanak –, hozzátette, most átadják a stafétabotot Tapolca, Ajka és Sümeg szavazóinak.

Elmondta azt is, hogy telefonon gratulált neki Navracsics Tibor uniós biztos – a körzet előző képviselője – és Némedi Lajos, a választásokon induló Fidesz-KDNP-s jelölt, és arról egyeztettek: közösen fognak tenni azért, hogy a veszprémi választási körzethez tartozó 25 település prosperáljon a jövőben.

Tóbiás József, az MSZP elnöke a választási eredményt értékelve az ugyancsak a veszprémi Betekints Hotelben tartott tájékoztatóján kijelentette: új társadalmi együttműködés példája volt a voksolás.

Az MSZP elnöke azt mondta, a választáson bebizonyosodott, hogy az MSZP kész és képes együttműködni a helyi civil társadalommal. Hangsúlyozta, hogy ez a győzelem az MSZP támogatása nélkül nem lett volna lehetséges.

Hozzátette: "a magukba zárkózó pártok" vereségre vannak ítélve, így járt a Fidesz ezen a választáson.

A változtatás az MSZP támogatásával lesz lehetséges 2018-ban is – jegyezte meg.     Veszprém megye 1-es számú országgyűlési egyéni választókerületében azért tartottak időközi választást, mert Navracsics Tibort, a választókerület korábbi fideszes országgyűlési képviselőjét uniós biztossá nevezték ki, ezért lemondott országgyűlési mandátumáról.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Ha lesz összefogás a szavazók között a fütyisz megverhető a szavazásokon is...
Dr. Felipe
@papa.49: Igen, összefogással Újpesten is verhető volt, Veszprémben is és Tapolcán is verhető lesz ha van összefogás.
levi
Vajon mikor fogja a fidesz megismételni a szavazást?
papa.49
@Dr. Felipe: Csak egy a fontos olyan nem lejáratott embert kell kiállítani a fütyisszel szemben akibe nem, vagy csak nehezen tudnak belekötni...
Dr. Felipe
@papa.49: Olyat nehéz találni mert a fideSS az élő fába is beleköt ha az érdeke azt kívánja. Lényeg hogy az emberek felé legyen hiteles a baloldali jelölt.
papa.49
@Dr. Felipe: Pontosan, a régiek ezért nem alkalmasak erre...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.