A Metro áruházak sem nyithatnak ki vasárnaponként március 15-étől, ha megszavazza a parlament a fideszes Szatmáry Kristóf módosító indítványát – írja a hvg.hu.

A vasárnapi nyitva tartás tilalma eredetileg a kiskereskedelemre vonatkozott, ezért a Metrónál felvették: lehet, hogy rájuk nem is vonatkozik a korlátozás.

Az áruházlánc vevőinek jelentős része nem egyszerű vásárló ugyanis, hanem olyan vállalkozók, akik tovább értékesítik a Metrónál megvett termékeket.

Szatmáry Kristóf módosító indítványa szerint azonban beletennék a kiskereskedelmi törvénybe, hogy az az üzlet, amely egyszerre működik kis- és nagykereskedőként, a vasárnapi tilalom szempontjából kiskereskedőnek számítana. Ezzel a Metro áruház esetében is egyértelművé tennék a szabályozást.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
-Mi, Fityeszes vadmarhák tudjuk, hogy a vasárnapi bezárósdi úgy hülyeség, ahogy van! De mi azt mondtuk és mindenkinek kuss! Mert mi vagyunk az új magyar nemesség!-mondta a narancs és és még egy nagyot turházott a magyarok levesébe.
kkalman
Az új játék neve: Lehetetlenítsük el azokat a kiskereskedőket, akiknek csak vasárnap van idejük a következő heti árut beszerezni.
levi
Igazi fideszes faszparasztság:
Metro: Akkor ránk nem vonatkozik ugye?
Fidesz: várj egy kicsit...most már de!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.