Egy ideje beszélik, hogy már csak a Fidesz tartja életben az MSZP-t, és tényleg: ennyire szánalmasan ostoba alakulat önerőből nem létezhet. A veszprémi örömmámor azonban azt mutatja, így is érdemes lesz rájuk figyelni, mert ezek még haláluk után is lopnak-hazudnak.

Hogy meg sem próbálnak ellenzékként létezni a szocik, az szabad szemmel is jól látható. Néhány kamu sajtótájékoztatón kívül például nem rémlik tőlük semmi a közelmúltból. Minden botrányra, eseményre utólag telepednek rá, amikor már végképp kínos lenne kimaradni belőle. Nem ők szerveznek tüntetéseket, vagy ha mégis, abból a kutya sem kér. Helyettük civil fiatalok ugrálnak Rogán háta mögött, ott, ahol Tóbiásnak, Mesterházynak meg a többi válogatott pökhendinek kellene tülekednie a választókért.

Így pedig különösen meglepő, ami a hétvégi, veszprémi időközi választás estéjén fogadta a látogatókat a párt Facebook-oldalán:

Mit művelnének ezek kormányon?

És akkor abba ne menjünk bele, hogy egyáltalán kik miatt alakíthatott másodszor is kétharmados kormányt a Fidesz-KDNP. Mint ahogy az sem kérdés, hanem kiolvasható a szavazatokból, hogy ezt a választást nem az ellenzék nyerte meg, hanem a kormánypártok veszítették el. Amely választáson kínjában már az MSZP is inkább beállt a független jelölt mögé, csak, hogy ne egyedül égjen.

A veszprémi eredményre ezek után ráhúzni a híresen őszinte szocialista kommunikációval, hogy "lebontottuk a kétharmadot", na, az legalábbis egy érdekes manőver... És adódik a kérdés, hogy ha ezek ilyen gátlástalanul hazudnak félholtan, ellenzékben, vajon mit művelnének ismét kormányon?

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Szerintem is az mszp a hibás, hogy a fidesz a nyakunkon ül 2/3-al (még mindig könnyen meg lehet nekik). Nem favorizálom Gyurcsányt, de nagy hiba volt hátba támadni, mikor fel akarta rázni a pártot és őszinte, bátor kormányzásra szólította fel őket. Az mszp inkább a jól bevált sunnyogó pályát választotta és ez ma is meglátszik rajta. Csak a választók megszokásának köszönhető, hogy még 10%-uk van. Folyamatosan erodálódik a támogatottságuk annak ellenére, hogy a fidesz folyamatosan sikeresen saját ellenzéke.
Nem kell attól félni, hogy az ellenzék zászlós hajója nem az mszp lesz. Ha viszont az mszp makacsul ellenáll sorsának (mint a cikkben) azzal csak késlelteti egy új ellenzéki erő megalakulását. 2018-at pedig nem lenne jó lekésni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
herczeg0210
"Lebontottuk a kétharmadot"??? Az apátok f@szát bontottátok le! Tényleg eszement egy banda ez az MSZP!!! Most már soha nem fognak észhez térni...
Linna
@bretagne: Ha minél többen mondjuk...
Linna
Hahó! Keressük a politikaképes fiatal emberkét, aki vezető tud lenne. Mi hisszük, hogy van ilyen.
1. Linna
2. bretagne
gulyasgyula
@herczeg0210: Tóbiás nem véletlen volt eddig hátra állítva ..Még felöltözni se tud egyedül olyan buta . A párt épület pota szolgálatát lehet rábizni , de jelenleg az egész pártban nincs egy igazi vezér alkat ..
reseva
A szocialista pártelveknek sincs mára már használható üzenete. Most az ország gazdasági fellendülése a tét, amely megalapozhat egy biztatóbb jövőt a lecsúszott és az új generációk számára is. A gazdasági lendületet pedig csak a liberális demokrácia képes megteremteni, egy erre alkalmas csoporton keresztül. Kár, hogy nagy tömegek még mindig a szociális (szocialista) emlékekhez ragaszkodnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.