A Délmagyar megkereste a kórházat, ahol a bevásárlókocsit használják gyermekágyként. Kiderült: a kép a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központban készült.

Facskó Andrea, a klinikai központ megbízott elnöke elmondta, jó ideje használják már ezt a megoldást 0-5 éves korú gyerekek épületen belüli szállításához. Bár az intézmények közötti szállítás a Maros Sped betegszállító cégnek köszönhetően már megoldott, amikor egyik épületrészből a másikba kell vinni a betegeket, az komoly gondot okoz. Sokáig kézben cipelték az altatott vagy más miatt hordozásra szoruló kicsiket – ez a megoldás annál jóval biztonságosabb.

Ezért szállítják a beteg gyerekeket bevásárlókocsival a kórházban

A gyermekklinikán nem használhatók a felnőtthordágyak, már csak az ajtók mérete miatt sem. Speciális gyermekszállító eszköz viszont alig van forgalomban, ami van, az nagyon drága. A klinikai központ eltökélt ezek beszerzésében, de egyelőre azonban ez tűnt a legbiztonságosabbnak – a kézben hordozásnál mindenképpen – olvasható a lap cikkében.

Az intézmény hozzáteszi, a hordozóeszköz egyébként megfelel a kórházhigiénés szabályoknak: tisztítva, fertőtlenítve van. Emellett ugyanúgy cserélik az ágyneműt és a fejtartót a belehelyezett matracon, mint a kórházi ágyak esetében.

Az internetet megjárt képet készítő férfi elmondta: az ott dolgozók tudása és hozzáállása messze feledtette a körülményeket, amelyet egyébként ők maguk is szégyellnek. Amit látott, az nem a kórház és főleg nem dolgozóinak szégyene.

135 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Speciális gyermekszállító eszköz viszont alig van forgalomban, ami van, az nagyon drága"...azért örülök, hogy a semmirekellő tanácsadókra meg stadionra van pénz erre meg nincs...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@karma1: "szoval en mar nem tudom bemeselni a ferjemnek, hogy a magyarok milyen szivjosagos, vendegszereto nep."
Szóval nem tudod bemesélni még a férjednek sem hogy milyen vendégszerető magyar vagy ...és mond ezek után is töretlen irántad a szeretete ?...:))
csa-csa
@tivoli: A Latabár aranyos mondása "oda se nekem" egy régi filmjében! (a "kis Latyi")
zsizsike
@oncogito: ez ugyanaz a dizájn. a bevásárló kocsikról koppintották?
rugacs
@zsizsike: A cél szentesíti az eszközt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.