Az embertelen, ezért istentelen diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében – jelentette ki a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen Pócspetriben.

Semjén Zsolt a község római katolikus templomában tartott eseményen azt mondta, a történelem "szemétdombjára" került a Szovjetunió, "a bolsevik ateizmus birodalma", de az elmúlt negyedszázadban megjelent visszaemlékezések és emlékiratok továbbra is a magyarság elé vetítik a kommunizmus rémtetteit.

Semjén: A diktatúrák eltűnnek a történelem süllyesztőjében

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, mivel az emberek hajlamosak felejteni, ezért időként el kell olvasni egy-egy gulág-emlékiratot vagy örök mementóként fel kell idézni a Pócspetriben 1948 júniusában, az egyházi iskolák államosítása elleni tiltakozáson történt eseményeket.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
Azt mondják, a történelem ismétli önmagát.
Adolf Hitler is így kezdte.

Világuralmi törekvés, kommunistaellenesség.
Kormányra kerülve felszámolta, a jogállamiságot, a német állam föderális jellegét, az ellenzéket.
Külpolitikájában nem elégedett meg a Versailles-i békerendszer felszámolásával, hanem a gyakorlatban is meg akarta valósítani világuralmi elképzeléseit.
Lehetne még folytatni.
Orbán Viktor szintén zenész, Hitler hogy is végezte?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kkalman
@Linna: Inkább bearanyoznám. De jó forróba!
Desischado
Ájtatos semmilyen tömjén zsóti megint osztja az észt. Remélem, olyan lesz, mint a Delphoi jósnő! Lehet akkor ezerrel nyergelni, aztán hajrá, Azer!
gazdag dezső
Egészen biztos vagyok abban ,hogy ez a rendszer sokkal gyalázatosabb mint a Kádár rendszer utóbbi 10 éve !! Hogy ez a rendszer nem fog addig sem tündökölni mint a szocialista rendszer!!!Pedig abból sem kérnénk !! Ugye a Rákosit is egyszer csak megunta a nép !! És ezeket ???
Linna
@kkalman: Nekem úgy is megfelel, csak a bronz olcsóbb.
kukac50
Ti is el tűnhetnétek végleg a közéletből.
havasigyopár
Nagyon szép a kép a háta mögött. Helycserét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.