Pénteken délután tartja hagyományos évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, ezúttal a budapesti Várkert Bazárban – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szerda este az MTI-t. Az eseményt több országos televízió és rádió is élőben közvetíti – derült ki a Miniszterelnöki Sajtóiroda szerdai meghívójából.

A kormányfő, a Fidesz elnöke 1999 óta minden év elején értékeli az elmúlt időszak eseményeit. Az idei lesz a tizenhetedik évértékelője.

Tavaly Orbán Viktor arról beszélt, hogy Magyarország egy nagy, felívelő korszak küszöbén áll, és senki nem gondolta volna néhány éve, hogy Magyarország képes lesz a saját lábára állni és az uniós átlagot meghaladó növekedést elérni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

silber13
Na végre a helyére kerül, ott szónokolhat A Várkert Baazárban van az igazi helye a bazári majomnak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nyanya001: Egy olyan program amivel egyet lehet érteni...
spu00
@világlátó: Tudja, ha végig nézi, hogy az akkori, Ön által boldog időszaknak miért ért olyan véget, mint ami történt, s főleg ha megvizsgálja milyen hatással volt a mai történésekre, akkor rájön, hogy az akkori szép érzései a boldog tudatlanság világából származott. Talán nem ártana, ha azt vizsgálnák, hogy miként jöhetett az létre, hogy 1940 előtti Ausztriánál iparilag fejlettebb Magyarország, jelenleg az Ausztriai GDP 1/4-t produkálja, mely egyben választ ad, hogy a magyar jövedelmek miért olyanok, mint amik, s hogy mikor érjük utol Őket. Egyben rámutat, hogy miként kell értékelni a jelenlegi eredményeket.
spu00
@Knapp75: Tudja, aki észre veszi az segít,aki nem veszi észre az hiteltelen, s úgy néz ki, hogy Ön is ezek közé tartozik. Gondolja, hogy a szegénység 2010-től datálódik? meséljen az addig történt segítségekről, támogatásokról. Tudom Önöknél a magas infláció, a magas kamatok és társaik a boldogulások zálogai, tehát küzdjenek ennek eléréséért, mert gondolom ezért fizetik Önöket.
Knapp75
@spu00: Mi az, hogy "Önöknél"?!

Maradj inkább a tényeknél az árnyékboksz helyett: 2010 óta ez a szutyok kormányzat tovább növelte a gazdasági különbségeket a társadalomban.

Lényegében minden lépésük erről szólt:
- rá nem szoruló devizahitelesek megsegítése már 2010 őszén a kedvezményes előtörlesztéssel
- egykulcsos szja bevezetése az adójóváírás eltörlése mellett, amellyel a szegényebbektől úgy csoportosítottak át pénzt a módosabbakhoz, hogy még a költségvetés is rosszul járjon...
- általános rezsicsökkentés, amellyel a többet fogyasztóknak (és akár pazarlóknak) nominálisan több pénzt hagytak a zsebében, mint a nyomorgóknak.
- a közmunkaprogrammal leértékelték (!) a magyar munkaerőt, nem véletlenül cseréltek több helyen közmunkásokra alkalmazottakat. És ugyanez a banda harcolt 2000-ben a minimálbér drasztikus emeléséért...
- ez mellett a hajléktalanokat kriminalizálják, a szociális támogatások befagyasztják vagy szigorítják, a munkanélkülieket úgy állítják be, mint ha valamennyien élősködni akarnának munka helyett
Tényleg sokat segítettek a szegényeken! :)

Szegénység nem csak 2010 óta van, de azzal Orbánéknak kell elszámolni, hogy azóta még növekszik is.
2010-ig valójában konzerválták a szegénységet, azaz megpróbálták szinten tartani (bár volt időszak, amikor az olló záródott is valamelyest), 2010 óta ezzel már nem foglalkoznak, mert "mindenki annyit ér, amennyije van".
Persze a választások előtt kicsit muszáj volt benyalniuk a tömegeknek, de akit ez elvakít, na az meg számomra hiteltelen. ;)
világlátó
@spu00: Kérem, ne vegye kioktatásna, főleg ne sértésnek, de azt kell feltételeznem, Ön nem eléggé felkészült ahhoz, hogy így írjon nekem. Tisztában vagyok azzal, hogy én is sokan mások is rengeteg elhallgatott esemény, megállapodás, alku, kompromisszum hiányában vagyunk már sokadszor. Csak ha az 1945 -ös évtől számítjuk legújabb kori történelmünket tekintjük kiinduló pontnak, az azóta folyó hazai politikai kűzdelem sem kevés, megértése, értelmezése nem csak a hazai gazdasági és társadalmi viszonyok, hanem a két világrendszer kialakulása és versengése is determinálta. A mi népünk tanítása, nevelése mindig, mindenkor az aktuális ideológiai, társadalompolitikai célok alárendeltje volt, most is az. A boldog tudatlanság most a fidesz szavazóbázisa, a szimpatizánsok százezrei sajátja - vághatnék vissza. De nem teszem, mert nem vagyok hajlandó azonosulni a társadalom megosztásával. Az önök és mi , ez Orbán Viktor mételye, amiért nem tudom eléggé elmarasztalni.A mai elszegényedés okait naponta látjuk. A 45 utáni állapot gazdasági és társadalmi helyzetét , a nulláról talpra állást és az akkori életszínvonal kialakulását igen nagy nélkülözéssel, a szegénység összes jellemzői közepette érték el nagyszüleink, szüleink. A borzasztó ostoba politikai elhajlások súlyos károkat okoztak, 56. betetőzte. A megtorlás és a helyreállítás , a vele együtt megszült hazai politika a 70 -es évekre hozta meg az Ön által megnevezett boldog tudatlanság időszakát. Akkor minden azt megelőző idők életvitele, gyarapodása máig tartó jó emlékeket raktározott el a mai öregekben. Ahhoz képest most félelemmel élik meg hátralévő éveiket, mert most másféle szegénység van. Csak az ő szegénységük közel négy millió embert érint.
Ausztria, Németország soha nem volt Magyarországgal összemérhető. A 13. századtól, Károly, német - római császárságától, az osztrák, a bajor és más hercegségek korától kezdődően a mi országunk történelmével többet kell foglalkozni ahhoz hogy megérthessük, miért tartunk ott, ahol.
világlátó
@spu00: A Teherán, Jalta, Potsdam nem felejthető el a mérlegelésnél. Mi a szovjet blokkhoz kerültünk. Oda osztottak minket a győztesek. Miért? Mert ahogy az első-, úgy a második világháborúban is derék uralkodó arisztokráciánk a történelmi egyházak áldásával vissza akarta szerezni Árpád birodalmát. Mint már annyiszor, vesztettünk.
Hozzánk nem hozott életet, erőt, kenyeret, gépet, modern technológiát az amerikai légihíd, mint Berlinbe. Nekünk az orosz utas gazdasági rendszer maradt, sőt a jóvátétel során még a megmaradt eszközeinket is elvitték keletre. Ausztria, helyzete megítéléséhez nem szakadhatunk el a Habsburg uralkodóház és Magyarország történelmétől. Ha elszakadunk, akkor megtapossuk a saját történelmünket.
Hogy jutottak el ők a mai állapotukba? Kérem Önt, tájékoztasson erről minket !
Engedje meg hogy egy korabeli a pápának írt levélből idézzek .
" Magyarországon nincs pénz, nincs katona, nincs fegyver, nincs rend, nincs fegyelem, nincs erős hatalom, van széthúzás, veszekedés, hatalmi viszálykodás, tehetetlenség, tétovaság, kapzsiság, , önkény.
Mind azt hiszi, szárnyak nélkül is tud röpülni
Giovanni Antonio da Burgio pápai nuncius "

Most éppen Orbán Viktor gondolja , vagy remélhetjük csak, gondolta, hogy szárnyak nélkül tud repülni.
Mi itt Magyarországon úgy remélem, kimerítettük eszköztárunkat, elfogytak a töltényeik egymás pusztításában. Itt állunk a Kárpát medencében, körülöttünk csak tőlünk elhúzódó népekkel, nemzetekkel. Hogy Azerbajdzsánban mi a helyzet, ugyan kérem, ez mellékes. A fejünk felett erő fitogtatás folyik, mi pedig azt hisszük közünk lehet hozzá.Persze Orbán szárnyalása közben fentről talán lát valamit, de csak néhány őz fut át a mezőn. A fidesz már látja, tudja, oda van a kincstár, már egymást lopják, ahogy mindig főuraink is a múltban.Ez pedig nem jó jel, mert mindig ilyenkor estünk áldozatául más hatalmaknak. Most éppen Oroszország van soron. Orbán Viktor pedig tálcán kínálja fel a lehetőséget. A következmények árnyéka már ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.