A Népszabadság cikke szerint az RTL-csoport visszavonja az Európai Bizottsághoz benyújtott panaszát, ha a parlament módosítja a reklámadótörvényt, s megszünteti az RTL Klub diszkriminációját.

Ezt Thomas Rabe, a Bertelsmann-csoport vezetője mondta, aki a találkozó előtt tárgyalt az RTL Klub budapesti igazgatóival.

A megbeszélésen ott volt Guillaume de Posch, az RTL-csoport társ-vezérigazgatója és Andreas Rudas, a Délkelet-Európáért felelős regionális igazgató és a Híradó munkatársai is, akiknek nyilvánvalóvá tették, hogy nem kötnek háttéralkut a kormánnyal.

A magyar médiumok közül kizárólag az RTL Klubnak van egy évben húszmilliárd forint fölötti árbevétele, amelyre már 50 százalékos adót vetettek ki a reklámadó értelmében. Az Európai Bizottság adóügyi főigazgatósága is vizsgálódik, mert miközben az RTL Klub részesedése a magyar hirdetési piacon 13,5 százalék, addig a cég fizeti a reklámadó több mint 50 százalékát.

A Népszabadság megkereste az RTL csoport, szerettek volna többet megtudni az Orbán Viktorral történt egyeztetésről, ám ezt a luxemburgi központból azzal hárították el, hogy erről a magyar kormány fog beszámolni.

Próbáltak tudakozódni a kormánynál is, de nem válaszoltak. Annyit azonban megtudtak, hogy Rabe az előzetes megállapodásnak megfelelően elmondta Orbánnak, hogy a törvénymódosítás után hajlandók visszavonni az Európai Bizottságnál lévő panaszt.

Simicska Lajos azt nyilatkozta a Népszabadságnak, hogy ha a kormány valóban a tervezett ötszázalékosra módosítja és szétteríti a médiavállalkozások között a reklámadót, akkor a már jelenleg is zajló médiaháború biztosan folytatódik.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Lajos! Ne vidd magaddal a sírba amit tudsz! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Manhattan
Na, ezek is rossz lóra tettek, mert Simicska az mindig Simicska marad, Orbán viszont már nem sokáig lesz miniszterelnök.
Az új hatalom hírferdítéseik miatt nem fogja őket megtartani. Ez olyan logikus. Nem baj, majd mennek ők is Londonba mosogatni...
ilos
@Aki Én: Jól megtanultad a leckét, fújod mint Móricka. Senki nem vitatja, hogy a politikusok általában korruptak, hazudoznak, ígérgetnek sőt még olyan is akad, aki lop. Csak az visszatetsző, ha évekig ez nem kerül szóba, de most vezényszóra (sejtem, hogy honnan :) ) mindenki ezt lármázza, néhány ezer fős tüntetéseket úgy mutogat a nemzetközi sajtó, mintha százezrek akarnák a kormány távozását és itt is csak a negatívumokról vitatkozunk, közben már a nyugati szakértők is elismerik az ország gazdasági sikereit, amikhez csak hozzájárult valamit Orbán, Matolcsy meg a többiek. (Tudom ezt a legnehezebb beismerni, így nem is várom.) Ami meg Gyurcsányt illeti, igazad van, szóra sem érdemes, de tesz róla állandóan, hogy beszédtéma legyen. Az őrület meg nem engem fenyeget.
Aki Én
@ilos: Évekig nem kerül szóba? Ember, az előző kormányok bűnei még ma is állandó téma. Szerinted mi a bánatért lettek elzavarva az előzők? Azért mert nem volt téma. Jesszus ember, te őrült vagy. Te tényleg azzal áltatod magad, hogy annak a pár ezer embernek van tele a töke, akik kint voltak az utcán? VESZPRÉM ember, VESZPRÉM!!! Ott a vélemény a többségtől. Az ország vezetésének a megítélése a világban, egyszerűen szörnyű. Ilyen szar még sosem volt. Ugorj már le e köztévéről, ha érdemben akarsz vitázni.
ilos
@Aki Én: Most már tényleg aggódom az állapotodért. Ennyire belelovalod magad a gyűlöletbe? Mi volt Veszprémben? Azt ne mond, hogy az a "többség" véleménye volt. Valóban, a jobboldali szavazók távolmaradásukkal jelezték a kormánynak, hogy kevesebb basztatás hasznosabb lenne. De én is csak azt tudom javasolni, hogy kapd le a vörös szemüveget, ne csak az RTL Klubot meg az ATV-t nézd, ne csak a Propellert meg a 444. hu-t olvasd, történnek itt jó dolgok is, ne éld bele magad egy gyors kormányváltásba! Az ország vezetésének nyugati megítélését pedig akár dicséretnek is lehet venni, ha nekik nem tetszik, akkor a mi érdekeinket képviselik és nem az övékét! Neked pl. mi a bajod Putyinnal? Jobb lett volna neki ajtót mutatni és fizetni az át nem vett gázért járó több száz milliárd forintot? Vagy erről nem is tudsz? Gondolkozz ember!
Desischado
Sajnos, simicska nem fog borítani. Majd az lesz a vége, hogy megegyeznek, amikor orbánnak már nagyon kellemetlen lesz ez a háború. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét... Bár tévednék, és mégis kitálalna! De nem fog sajnos!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.