Idén nem jönnek a lengyelek Magyarországra március 15-én. Az ok: a lengyelek a látszatát is szeretnék elkerülni annak, hogy oroszbarátok – írja a 168ora.hu.

Honlapjukon az idei utat hirdető banneren az áll: törölve. A szervezők arra kérik azokat, akik mégis elmennek, hogy ne vigyenek magukkal zászlót és transzparenst. Lehetőleg csupán pár szál virágot helyezzenek el a Bem-szobornál és a katyni mártírok óbudai emlékművénél.

A Nagy Utazás Magyarországra programot a Gazeta Polska lengyel újság támogatói klubja szervezte először 2012. március 15-ére. Akkor még a lap főszerkesztője is felszólalt az egyik budapesti megemlékezésen.  Azóta a lengyelek többször is részt vettek a magyarországi békemeneteken, hogy kifejezzék Orbán Viktor és kormánya iránti támogatásukat.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Nem baj, majd a fideszes képviselők gyermekei, rokonai, és keresztény gimnáziumok diákjai, a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, illetve a budai Szent Imre, a Szent Margit és a Szent Benedek katolikus gimnáziumok tanulói szívesen vonulnak, és állnak falat a kedves vezírnek.

Innen lopva:
"A csoportot fideszes képviselők gyermekeiből, rokonaiból, és keresztény gimnáziumok diákjaiból töltötték fel. A SZECS legtöbb tagja a Fasori Evangélikus Gimnázium, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, illetve a budai Szent Imre, a Szent Margit és a Szent Benedek katolikus gimnáziumokból kerültek ki"
Kubatov listázás segítői.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
palika
Legalább kevesebb lesz a birkanép a vonuláson!
Csizmás Kond
@világlátó: ...nem is tudom...
ha azt vesszük alapul, hogy a te ellenséged az én ellenségem is kell legyen akkor akár igazuk is lehet viszont ha azt, hogy nem barátkozni szeretnénk csupán üzletelni akkor abba nem szólhatnak bele.
Knapp75
Meg kéne kérdezni Ráhelt, hogy tud-e a lengyelek helyett hozni néhány svejci cserediákot...
világlátó
@Csizmás Kond: Segíts kérlek, mert nem értem. Lehet hogy csak én gondolom hogy nem szabad hagyni elveszíteni a barátainkat? Azt én is tudom, hogy a barátainkkal összefogva az üzleti élet is jobban megy. Az is lehet, hogy az utóbbi években az üzleti élet sem úgy működik Lengyelországgal ahogy mehetne? Nem vagyok ebben tájékozott.
Egyszer egy karácsonyt és újévet töltöttem Lengyelországban, éppen akkor, amikor a Jaruzelski volt ura Lengyelországnak. Akkor, ott a diktatúra ideje alatt volt igazán mérhető a lengyel - magyar barátság. Soha nem tudom elfelejteni azt a hazaszeretetet , amit akkor ott tapasztaltam. Azóta sem változtak, mi azaz a magyarok, azaz a fidesz vezette magyar kormány változott. Ez a változás nem hozott a számunkra mást, csak szégyent és megaláztatást. Vagy talán nagyon rosszul látom?
Csizmás Kond
@világlátó: A barát az barát ha Orbán van a kormányon ha Brezsnyev vagy akárki. Az aki a barátságot a kormányfőtől vagy az aktuális politikától teszi függővé az nem barát hanem tetű. Nekem is vannak a világ különböző pontjain barátaim, és ott bárki kormányoz, bármilyen politikai szerkezet van hatalmon ők a barátaim maradnak és nem azért látogatom meg mert épp liberális, kommunista vagy konzervatív politikát folytat az az ország ...és ők sem azért jönnek hozzám...
világlátó
@Csizmás Kond: Így már értem. Egyet értek .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.