Stabil lábakon áll, bővül a magyar gazdaság – kommentálta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A KSH tájékoztatása szerint tavaly összesen 5216 milliárd forintot költöttek beruházásra Magyarországon, összehasonlító áron 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a nemzetgazdasági ágak többségében nőttek a beruházások. A statisztikai hivatal azt is közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 5,6 százalékkal nőtt tavaly decemberben a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, míg 2014 egészében 5,2 százalékkal haladta meg a forgalom volumene az előző évit.

Tuzson Bence tájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházási adatok 17 éves csúcson vannak, egyben külön örömtelinek nevezte, hogy a nemzetgazdasági ágazatok többségében megindult a beruházások növekedése. Ezek közül kiemelte az építőipart, a szállítás és raktározás területét, valamint az egészségügyet.

A Fidesz frakciószóvivője fontosnak nevezte, hogy a beruházások a kis- és középvállalkozások területén is nőjenek.

Arra is rámutatott, hogy a beruházások növekedésével együtt jár a munkahelyek számának emelkedése és a gazdaság bővülése.

A kiskereskedelmi forgalom számaira reagálva Tuzson Bence azt mondta: a családi adókedvezménnyel és a rezsicsökkentéssel a családoknál maradó több százmilliárd forint jelentősen hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom növekedéséhez.

A szóvivő megjegyezte, hogy a bankok elszámoltatásával további ezermilliárd forint kerül majd vissza a családokhoz.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Érzek némi logikai bukfencet, bár én még a hagyományos közgazdaságot tanultam ... Benőke miért emelgettek adókat, ha tök bulis a gazdaság???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Csak a mankókat valaki ki ne rúgja alólunk mert rohadt nagyot fogunk esni.
simmering73
Na ettől féltem. Ilyenkor a mi háztartásunk olyan, mint a három lábú hokedli. Minden csak nem stabil.
Linna
Ez így nem pontosan igaz! A sógor, koma, jóbarát, a szűkebb és a tágabb család, az osztálytársak, a focitársak, na ezek igen stabil lábakon állnak. De Magyarország polgárai, szegényei???
Linna
HírAréna: A mai vezetők védték az olajmaffiát - Interjúnk Szeszák Gyula főügyésszel
kkalman
Én elhiszem ,hogy stabil lábakon áll a gazdaság Grönlandon, pedig ott nagyon csúszós a talaj. De nem építenek stadionokat, sicc. fedett sportlétesítményeket, amelyek még jelentéktelen hasznot sem hoznak, pedig a beruházások közt vannak.
Gazdasági stabilitásunk négy pillére ma négy autógyár, melyek közül csak egy bezárná a kapuit, rögtön fejre állna stadionalapú gazdaságunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.