A világ bármely tájáról érkezők is láthatják, hogy Magyarország és Törökország megbecsüléssel fordul egymás felé, ezt közvetíti Varga Mihály szerint, hogy Törökországban megőrizték és gondozzák a magyar nemzeti hősök, Kossuth Lajos, Thököly Imre és II. Rákóczi Ferenc emlékét, Magyarországon pedig tisztelettel kezelik az oszmán-török örökség korából származó épületeket.

A nemzetgazdasági miniszter erről a Gül baba türbéje és környezete komplex rekonstrukciójáról tartott sajtótájékoztatón beszélt csütörtökön Budapesten.

Kiemelte: a két kormány megállapodást kötött a türbe restaurációjáról, rekonstrukciójáról és környezetének rendezéséről. A tágabb környezet és a közpark rendezésének költségét Magyarország, a restaurációt, rekonstrukciót és a közvetlen környezet rendezését Törökország finanszírozza.

A magyar kormány már korábban nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a türbe rekonstrukcióját – emelte ki Varga Mihály.

A Gül Baba türbéje beruházás mintegy 2,5 milliárd forintba kerül.

2015-ben a szükséges engedélyek megszerzése zajlik, eztán kezdődhetnek meg a rekonstrukciós munkálatok, a megújult Gül Baba türbéje 2017-re készülhet el.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Azt sem tudtam, hogy a Gülbabának van türbéje! Én bizony elsőre az urológushoz küldtem volna a szerencsétlent egy türbével! 2,5 milliárd!! Hát mondom én! Ekkora türbét mégsem lehet lábon kihordani... :D
pbalage
Mindegyik fideszesnek olyan szép zsíros bőre van, csillognak a napsütésben, ez a szerencsétlen meg nem kap normálisan enni?
Innen üzenem Orbán Viktornak!
Több szalonnát Varga Mihálynak!
tivoli
Bizony, megérdemel a türbe egy kis törődést, történelmünk gyönyörű hagyatéka..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.