A külgazdasági és külügyminiszter nem tud arról, hogy napirenden lenne a kormány átalakítása. Szijjártó Péter pénteken reggel az ATV Start című műsorában arra a kérdésre, hogy marad-e a tárca élén, Szijjártó Péter úgy válaszolt: "ezt egy ember döntheti el, a miniszterelnök, én ismerem az ő véleményét, úgyhogy nyugodt vagyok".

Ismertetése szerint nagyon szoros együttműködés, napi munkakapcsolat van a miniszterelnök és közte, tekintettel arra, hogy a külpolitika "soha nem látott módon lett a belpolitika része", ezért pontosan ismeri a miniszterelnök véleményét.

A lehetséges kormányátalakítással kapcsolatos kérdésre úgy reagált: ezt csak a miniszterelnök tudja eldönteni, ő maga pedig nem tud róla, hogy ez egyelőre napirenden lenne. Arra a felvetésre, hogy esetleg más miniszterek pozíciója sem biztos, a tárcavezető azt válaszolta: nagyon sok időt tölt együtt a miniszterelnökkel, és nem soha hallott tőle ilyen kijelentéseket.

Szijjártó Péter elmondta azt is, hogy azért hívta össze a nagyköveteket márciusra, mert ebből a szempontból is szeretné átalakítani a rendszert. Úgy fogalmazott: a világban zajló változások túl gyorsak, túl jelentősek ahhoz, hogy elég legyen évi egy nagyköveti találkozó, ezentúl évente két ilyen eseményre kerül sor, márciusban és valamikor ősszel.

Szijjártó Péter a műsorban hangsúlyozta: magyar részről Varsóban nem kezdeményeztek találkozót Jaroslaw Kaczynskival, a lengyel Jog és Igazságosság párt (PiS) elnökével. Hozzátette: "azok, akik azt állítják, hogy a miniszterelnök találkozót kért volna az említett ellenzéki politikustól, azok hazudnak". A miniszterelnök ellátogatott Varsóba, azért, hogy átvegyen egy magas rangú kitüntetést, és találkozzon partnerével, a lengyel miniszterelnökkel – jelentette ki.

A miniszter felsorolta a nemzeti külpolitika öt legfontosabb célkitűzését is: a szövetség folyamatos erősítése Németországgal, pragmatikus együttműködésre törekvés Oroszországgal, a politikai együttműködés erősítése az Egyesült Államokkal, békés megoldást elérni Ukrajnában, és a szoros közép-európai együttműködésre törekvés.

Mint mondta, ezek a célok változatlanok, ezeket szeretnék elérni, és ezekhez válogatják össze a külpolitikai és a külgazdasági stratégia eszköztárát.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mitöl ennyire magabiztros ez a kis szivárványos skinhead ???
Mert hogy régen " ismeri " közelebbröl, szoros (szaros)
kapcsolatban, elhisszük neki !! Egy jó nyelv mindent elbír,
föleg, ha csücsöritett ajakkal lehetöleg fog nélkül...:-)
Azért megjegyzem, hogy a kis csicska járhat ugy semmi
pillanat alatt, mint ahogy Simicska tette...és akkor
ez a lény lesz a legnagyobb ge...i a haveri körben !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JimBim
szíjgyártóra a lyukas zoknimat sem bíznám.
Mert megérdemli, hogy egy normális "csak normális körülmények között élni szertő ember" NE bízza a lyukas zokniját sem a szijjártó nevezetű tagra, aki a világ jobbik, demokratikusabb felén már régen BÖRTÖNBEN ROHADNA 300 ÉVRE LETÖLTENDŐRE ÍTÉLVE!!!
JimBim
És még mosolyog is a geci!!!
A durva anyádat, te szemét!!!
volvós
@JimBim: 15:22

Ez durv@ jól sikerült !!!
Ezt érdemli, a kis agyatlan, cinikus lény!!
Még bele sem lehet kötni, mert az
Anyucikája lehet, hogy nagyon is " durva "
Fradigege
Jól van. Én is megnyugodtam. Egy ilyen nagyszerű futsal gyereket nem lehet kicsinálni, holmi kormány átalakítással. Kézcsók Petikének. 2018-ig luxus Peti a király! Ő ennyit ér. Emígyen kell ezt csinálni, more!
Desischado
Ez a hazug megélhetési hulladék mitől ilyen biztos a dolgában? Ha nem lesz rá szükség, mehet a sóhivatalba!
papa.49
Tízezres nyelvcsapással próbálja biztosítani a helyét a zsírosbödön mellett, talán elég lesz talán nem, majd kiderül...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.