A Jobbik határozottan elutasítja a magyar katonai részvételt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet elleni harcban – jelentette ki Gyöngyösi Márton, a párt frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján. Értékelése szerint egy ilyen lépés "ide importálná a terrorizmust", beláthatatlan fenyegetésnek tenné ki Magyarországot.

Gyöngyösi Márton jelezte: elítélik az Iszlám Állam ámokfutását és a békés lakosság – különösen a keresztények és az iszlám szélsőséges irányzatait elutasító muszlimok – ellen irányuló népirtást.  Azt hangoztatta: a terrorszervezet az Egyesült Államok és nyugati szövetségeseinek széleskörű támogatásával jött létre, s a NATO európai haderejének volt főparancsnoka, Wesley Clark is elismerte egy interjúban, hogy az IÁ-t a nyugat szövetségesei toborozták, hogy a Bassár el-Aszad szír elnököt is támogató Hezbollah ellen harcoljanak.

Az évtizedeken át tartó közvetlen katonai beavatkozás, valamint az arab tavaszt beindító titkosszolgálati akciók közvetlenül előidézték  a közel-keleti térség destabilizációját és az Iszlám Állam előretörését Szíria és Irak nagy részén – vélekedett Gyöngyösi Márton, aki ellentmondásosnak nevezte, hogy a kormány azon iszlám szélsőségeseknek üzenne hadat, akiket néhány éve még szövetségesei támogattak. Arra szólította fel a kormányt, hogy kerüljön minden lépést, ami terror célpontjává teheti Magyarországot.

A jobbikos politikus kérdésre azt is elmondta: semmiféle katonai akciót, fegyverszállítást, kiképzésben betöltött szerepet nem támogatnak, a humanitárius segítésnyújtást azonban igen.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakurasz
Micsoda bátor hazafiak! Itthon cigányozni meg zsidózni, az megy könnyen! Ide vissza az "elrabolt" magyar területeket, az rendben van! A szövetségesek mellett kiállni egy igazi harcban, na attól tele a gatya! Fostos, hőzöngő, gyáva bagázs!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bercifiu
@tivoli: Igazad van. Aki elkúrta, hozza helyre. Mindketten tudjuk, hogy ki volt, hát a föld csendőre: USA.
tivoli
@Vizual: ma, 11:50
Kadhafival semmi gondja nem volt a népének. Béke, nyugalom, jómód jellemezte az országot, amíg az USA nem akart odavinni egy kis demokráciát, az ország összes aranyáért cserébe.
Azóta se pénz, se posztó, csak súlyos gazdasági és politikai anarchia.
Vizual
@tivoli: És ugye ha figyeled, akkor már az USA is azt mondja, hogy nem kell neki sehol ott lennie. A demokrácia éppen olyan amilyen a kommunizmus. Exportálni nem lehet. Mert ez volt, Iránban, Irakban, Egyiptomban is és ha jól emlékszem most Jemenben van iszlám előretörés. Lehet azt mondani, hogy vonuljon ki de akkor az iszlámmal kell számolnunk, mert ugye már Olaszországot fenyegetik. Hogy fel voltak háborodva amikor Hollandiában megvonták a támogatást a muzulmánoktól Hát igen Nincs pénz akkor semmi nincs. És nem beszivárognak, hanem őslakosok válnak az iszlám hiveivé. Mint ahogy láttuk. Mit gondolsz, majd a szocikat fogják lefejezni először ? Hát nem várok választ, majd ha a kis pokrócon imádkozol lesz időd elgondolkodni ezen. De ha sz@r van azt el kell takarítani. Majd ha az asszony valamilyen lepelben közlekedik és állandóan otthon kell lenni a családdal, hát sorolhatnám. Talán ha kivettétek a fejeteket a múltból és kiszellőztettétek akkor itt az ideje, hogy gondolkodjatok. Az hiú álom, hogy bennünket nem fog elérni. Csak tudod, arról van szó, hogy az oroszok évtizedekig támogatták az arabokat pótolandó a kivált országokat. Most olyan mélyen vannak, hogy megint csak Marx-t é s Engelst veszik elő. Egy gazdasági válságot csak egy meleg háború hozhat ki a bajból. Mert egyenlőre a diplomácia csődöt mondott. És azt tudjuk a világot a nagyhatalmak 5x pusztíthatják el. De most az iszlám meg is teszi. Csak ne legyen igazam !
Vizual
Csak megjegyzem Memoárokban magyar hírszezők, mert lepcses szájúak, elmondják, hogy a szocializmus alatt a terroristák kis hazánkban pihenték ki magukat és készültek fel a következő feladatra.
No comment !
kukac50
Nem is kellene egy távoli ország háborújába beavatkozni! Veszélyes lehet a későbbiekben.
Toby
Nos, mi a helyzet - beszari etel-köziek ?
Meghátrálni a terrorizmus elől ?
Parasztgatyás hunnak öltözve ?
Meg horthy mikulásnak ?
Rovásírással védeni a Kínától az Atlanti-óceánig terjedő Nagy-Magyarországot ?

Szarházi operett-társulat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.