Legyünk ismét észnél! Ne üljünk a babérjainkon! – kérte pártját és annak híveit Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke pénteken Budapesten, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

A kormányfő a vasárnapi veszprémi időközi választást értékelve azt mondta, régóta nem fordult velük elő az, mint most, hogy simán veszítettek, ráadásul a kétharmados parlamenti többségük is elesett. Azt mondta, híveik nem jelentéktelen része nem állt ki mellettük, minden bizonnyal elégedetlen velük, ezért valószínűleg több egyeztetésre, megegyezésre és több konzultációra lesz szükség a jövőben.

Orbán: A kommunista milliárdosok fognak itt urizálásról papolni

Balog Zoltán emberminiszter – ahogy az várható volt – azonnal ki is emeli a polgári jelzőt. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervezi ugyanis az évértékelőt. Köszönti a helyszínen Orbán Viktort és Schmitt Pált is.

Balog Zoltán szeretné, ha olyan hely lenne az ország, ahol a mutyi nem annyira kifizetődő, mint a tisztesség.

Habár felmerült, hogy sem Habony Árpád, sem pedig Andy Vajna nincs ott, a tévéközvetítésben utóbbi feltűnt. Orbán Viktor szerint a Várkert Bazár a kormányzás szimbóluma is lehetne, hiszen ami évtizedekig csak romlott és rohadt, az most újra pompázik.

Közben Andy Vajna elszunyókált, tekintsék meg >>>

Európáról is beszélt. Arról, hogy az a kor, amiben most élünk, az a 2008-ban kezdődő válság korszaka, vagy éppen a válság utáni zord, kemény és barátságtalan új világ. Ha ez utóbbi igaz, akkor szerinte hiába az európai értékrend, kivédhetetlenül hátrébb fogunk szorulni a világ versenyében. Nyugtalanítják a szélsőséges pártok, a bevándorlás és a nyugati országokban toborzott szélsőséges harcosok.

Szerinte ezekre a problémákra már nem tud választ adni a liberális multikulturális világ. Kérdés, hogy megakadályozható-e a hidegháború helyzete és megakadályozható-e, hogy Oroszország ismét az ellenségünk legyen.

Orbán Viktor szerint Magyarország kormányának az a feladata, hogy megadjuk ezekre a kérdésekre a saját válaszunkat, úgy, hogy megteremtsük a magyarok számára az érvényesülés lehetőségét.

Ehhez pedig szerinte szuverén és kezdeményező külpolitikára van szükség, ami vagy nagyobb katonai erővel, vagy felmutatott gazdasági eredményekkel lehetséges. Figyelmeztetett, hogy meg kell figyelni, hogy körülöttünk megint fegyverkezés zajlik.

"Magyarország gazdasági sikertörténet lett, amit Európa is lassan elismer" – fogalmazott a miniszterelnök.

Meghökkentőnek nevezte az európai politikájukat és azt is, hogy megtörtént a védekező külpolitika befejezése. Fontos azonban szerinte, hogy nehogy úgy járjunk, mint Tigris a Micimackóból és ne ugráljunk túlságosan sokat a külpolitikában.

Orbán szerint ideje egyenrangúként tekinteni a külföldre és megküzdeni a magunk igazáért. Kiemelte, hogy ezt a világ elismeri, mindezt azzal bemutatva, hány miniszterelnök és elnök járt Magyarországon az utóbbi időben.

"Mi már ott tartunk, ahova Európa igyekezni szeretne az elkövetkezendő időben" – tette hozzá. Elengedtük a megszorítások politikáját, elengedtük a multikulturális társadalom téveszméjét, mielőtt menekülttábort csinált volna az országból és elengedtük a liberális társadalompolitikát, ami nem ismeri el a közjót és elutasítja a kersztény kultúrát. És végezetül elengedtük a politikai korrektség dogmáját is.

Azt még nem tudja, hogy a későbbiekben beszélnek-e magyar modellről de egy biztos, vannak magukért beszélő eredmények. A tavalyi évben például több gyerek született, mint az elmúlt öt évben bármikor. Taps. Növekszik a házasságkötések száma is. A válások száma csökken, ahogyan a terhességmegszakítások száma is. A halálozások száma 1974 óta nem volt ilyen alacsony.

Hozzá is tettem hogy ezek mögött ott van a csládi adókedvezmény a Gyed-extra, a megnövel bölcsődei férőhelyeket és az otthonteremtési kedvezményt és a munkahelyvédelmi akciótervet.

Matolcsy Györgynek is járt a köszönet, amiért egyszerre mentette meg a kormány a devizahiteleseket és a bankrendszert.

Elértük, hogy a bérek értéke folyamatosan nő, a foglalkoztatottság pedig rekordokat dönt. Említett két nagy eredményről is beszélt. Az egyik keretében Szolnokon például 1000 ember is kaphat munkát és az Opel is felvenne vagy ötszáz alkalmazottat.

Kiemelte, hogy az emberek pénzügyi vagyona is nőtt, sőt még számot is mondott. Ez megközelítőleg 27 ezer milliárd forintot jelent.

A 2014-es évértékelésbe sikerült egy kis szocialistázást is csempészni, amikor arról beszélt, hogy a nyugdíjak értékének növelésével lassan elérik, hogy a Bajnai-kormány alatt megszűnt 13. havi pénz visszakerül hozzájuk. Taps.

Orbán kiemelte, a turizmus is extrém mértékben nő, sőt, a beruházások volumene is emelkedik.

Azt akarják – amit néhány éve már hallhattunk-, hogy aki rendesen dolgozik, jobban meg tudjon élni.

Szóba került az urizálás is, amivel az ellenzék gyakran támadja a kormányt. "A végén még azok neveznek minket korruptnak, akik szétlopták az országot." – fogalmazott Orbán Viktor. Szerinte érdemes megharcolni újra a polgári Magyarországért és azért, hogy a szocialisták ne jöjjenek vissza.

“Egyszer a tanívány megkérdezte a mestert: Sokat kell még várni a dolgok jobbra fordulására? Hát ha várunk, akkor még sokat." – tette még hozzá a miniszterelnök.

Vége. Taps.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

mariaberta
Ha emlékezetem nem csal, Pokorni Zoltán beszélt urizálásról. Nem is tudtam, hogy ő egy kommunista milliárdos.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@karma1: 9:04-re. Lassan én meg agysebész leszek, naggggyon lassan :)
rosalinda57
@m.macskosz: Így igaz. Azért hajtanak mostanában arra, hogy jó pár bankban résztulajdont szerezzenek.
papa.49
@nyanya001: Egyes források szerint kb. 500 milliárd a vagyona...
bence
@nyanya001: Úgy vagyok értesülve én is mint papa 49 , hogy 500 milliárd a vagyona !
Ezért érdemes volt neki Romániából ide jönni ! Erre csak mi baltáztunk rá , de nagyon !
EGO
Viktor! Itt minden milliárdos kommunista! Ha más nem akkor az IVADÉKA!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.