A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP frakcióvezetője szerint a miniszterelnök túllépett a pártpolitikai küzdelmek világán, és helyzetértékelésére, a célok megfogalmazására egyaránt nagyvonalú, és távlatos gondolkodás volt jellemző.

Erről Harrach Péter nyilatkozott az MTI-nek a kormányfő évértékelő beszéde után pénteken a fővárosban.

Kifejtette: Orbán Viktor az európai és hazai problémákat nem a kisstílű, mindennapi viták szintjén jelenítette meg, hanem a távlatokat is felvázolva fogalmazta meg a szükséges lépéseket.

Arról, hogy a beszédben kiemelt helyen szerepelt a kereszténydemokrácia, azt mondta: ahogy eddig talán kimondatlanul, most kimondva a kereszténydemokráciához tartozását fogalmazta meg, és a keresztény-nemzeti-polgári világ építésének a szempontjait jelenítette meg.

Kitért arra is: a miniszterelnök két lényeges dologra hívta fel a figyelmet, a demográfiai helyzet javulására és a gazdaság erősödésére. Utóbbi a szuverenitás megerősítését is segíti – mutatott rá a kereszténydemokrata képviselőcsoport vezetője.

A frakcióvezető kiemelte: a miniszterelnök nem hallgatta el a kínos problémákat, így a veszprémi időközi választáson elszenvedett vereséget sem.

Megemlítette, hogy hangsúlyosan jelent meg az egyeztetések és a küzdelem fontossága is.

Orbán Viktor pénteken a Várkert Bazárban tartotta évértékelőjét, ahol valódi gazdasági áttörésnek tartotta, hogy a magyar gazdaság évtizedek után tavaly először nem külföldről felvett hitelekből kezdett el növekedni. A kormányfő azt is mondta, hogy a kormány elengedte a neoliberális gazdaságpolitikát, a megszorítások politikáját, a multikulturális társadalom "téveszméjét" és a liberális társadalompolitikát, amely nem ismeri el a közjót, és elutasítja a keresztény kultúrát.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Harrach papi ezzel a szösszenetével gyakorlatilag spermaviktor mandulájáig dugta fel a nyelvét . Az ánuszán keresztül :)))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Harrach papi ezzel a szösszenetével gyakorlatilag spermaviktor mandulájáig dugta fel a nyelvét . Az ánuszán keresztül :)))
nemjoezigy
Jellemző, hogy ez az egyik főkeresztény még azt a kevés, dolgozókról szóló részt sem tartotta megemlítésre méltónak, amit orbánc belehazudott a beszédébe.
Vagy aludt, vagy csak törölte a szegény dolgozókat a szótárából. Mert nálunk a dolgozók alkotják a szegénység derékhadát.
papa.49
Mindent leírtatok nincs mit hozzá tenni...
sentinel216
"Harrach: A kormányfő túllépett a pártpolitikai küzdelmek világán"

... és olyan éteri magasságokba emelkedett, ahol csak felkent apostoli királyok, majdani szentek tartózkodhatnak.
Harrach a vén csuhás, már nem tudja hogyan nyaljon, amiért még megengedi neki a köpcös vezír, hogy a parlamenti padban üldögélhet a lottyadt tökein.
világlátó
Nemsokára amúgy is kiderül, hogy a kereszténydemokrácia is , ahogy a polgári Magyarország is az adott pillanat maximális hatékonyságú politikai lépése, amit azután egy másik pillanat politikai alkalmazása követ. A kereszténydemokrácia ebben a pillanatban több okból fontos. Az egyik a kereszténydemokrata nyugat - európa éberségének elaltatása, a további pedig a keresztény erkölcsöt mindenek felett álló rétegek bizalmának elnyerése. Álnok és képmutató magatartás ez, ahogy a többi alakoskodás is. A keresztény Magyarország tiszta erkölcse nehezen valósítható meg, annyi csalárd és hamis egyházi magatartás után, amit megtapasztalt a magyar vallásos közösség. A vágy természetesen él és a kapuk nyitottak. Belépni ezeken a kapukon csak őszinte szívvel lehet. Ez most nem áll rendelkezésre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.