Az LMP szerint Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya a dolgozói szegénység országává tette Magyarországot, ahol Európában a legnagyobb a jövedelemkülönbség a legkevesebbet és a legtöbbet keresők között.

Schiffer András társelnök pénteken a kormányfő évértékelő beszéde utáni sajtótájékoztatóján kijelentette: a polgári kormányzás kizárja, hogy a politikát üzleti alapon űzzék. A kabinet szerinte csak néhány családot kíván feltőkésíteni – közöttük említette "a Mészáros, a Garancsi és a Vajna családot" –, míg a keményen dolgozók csak pórul jártak az elmúlt években.

A politikus bírálta Orbán Viktornak a foglalkoztatás bővülésére vonatkozó kijelentéseit is, mert szerinte mindössze 40 ezer valódi, válságálló munkahely jött létre, az is jórészt annak köszönhető, hogy „a választási évben kiszórták a fejlesztési forrásokat”.

Kijelentette: az oktatás, valamint a kutatás-fejlesztés támogatásával lehetne versenyképesebbé tenni az országot, nem pedig a bérek leszorításával, a fontos ágazatoktól azonban a kormány csak elvonja a forrásokat.

Az LMP társelnöke pártja javaslatait ajánlotta a kormányfő figyelmébe: a progresszív adózás visszaállítását, egy olyan munka törvénykönyvét, amely védi a dolgozókat és béremelést, elsősorban a közszférában.

Közölte azt is: ha „nem sikk” eltitkolni a jövedelmeket, akkor támogassák pártja azon kezdeményezését is, amely a politikusok vagyongyarapodásának áttekintését szolgálja. Schiffer András emellett a külpolitikában is paradigmaváltást szorgalmazott.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemjoezigy
Ehhez hozzátenném a Dán állapotokat, amit követhetnének vezetőink és a gazdagok:
"a dán társadalmi berendezkedés nagyban eltér az itthonitól. Van egy meglehetősen széles és erős középréteg, mely a magyar felső középosztálynak feleltethető meg. Ők jellemzően évi kétszer beiktatnak egy-egy trópusi nyaralást, 120 négyzetméteres lakásban laknak és 3-4 évente lecserélik az autójukat. Megtalálható egy szűk alsó középosztály is, nekik sem kell különösebben beosztani a havi keresetüket. A dán társadalomban egyébként nem igazán jellemző, hogy az emberek mutatni szeretnék jövedelmüket, a külsőségekben visszafogottak, van egyfajta "senki se akarjon több, jobb lenni, mint a többiek" jelszó, melyhez tartják magukat." : www.profession.hu/cikk/20150227/ahol-a-palyakezdo-ezret-kereshet/5148

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.