Tudjuk, hogy Orbán Viktor csak akkor érzi jól magát, ha állandóan harcban állhat mindenkivel mindenért, bármiért. A mostani csatája igazán a legfontosasbbak közé tartozik. 2010 óta folyik az eszeveszett küzdelem, és hiába vesztett csatát már tavaly az EU-val szemben, a harcot nem adja fel.

"Az a célunk, hogy a hagyomány tovább éljen, és az utókor ne csak a történelemkönyvek száraz leírásaiból ismerje meg az otthoni pálinkafőzést" – ezzel a frenetikus indokolással harcol a kormány, mely "elkötelezett a házi pálinkafőzés megtartása mellett". A hagyományokra hivatkozni eléggé nevetséges, hiszen a pálinkafőzés már a 15. században is földesúri előjog volt, 1924-ben pedig végleg betiltották az otthoni pálinkafőzést.

De a Vezér olyannyira elkötelezett a nem létező hagyomány ügyében, hogy a korábbi kötelezettségszegési eljárás ellenére is tovább küzd. Ezért most az Európai Bizottság kénytelen volt újabb eljárást indítani azért, hogy Magyarország maradéktalanul hajtsa végre a bizottság tavalyi döntését.

Én megértem O.V.-t. Hát van ennek az országnak fontosabb problémája, mint az adómentes otthoni pálinkafőzés?

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
Az orbánci "szabadságharc" elmekórtanilag jól definiálható !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemzeti_nyugdíjas
Orbán jó célért harcol. Korábban nem győztük elásni azt a gyümölcsöt ami el nem fogyott. Most nem kerül kidobásra. és hasznosan felhasználható. Nem kell venni azt a drága pálinkát, és még jobb is. Persze csak mértékkel. mert gondolni kell az egészségre.
mate03
@zsizsike: Ne féltsd őket! Rákosi idejében is főztek a pálinkát! Igaz hogy tiltott volt,de megérte!
profon
@Mobil123: Pedig nem bujkáltam, csak éltem a saját életem egy picit :)
Mobil123
@profon: Örülök neki! De annak is hogy újra itt vagy:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.