Magyarország és kormánya nevében együttérzését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a meggyilkolt orosz ellenzéki politikus, Borisz Nyemcov családjának.

"Elvárjuk, hogy az orosz kormány teremtse meg a gyilkosság teljes körű kivizsgálásának feltételeit" – olvasható a kormányfő nyilatkozatában, amelyet szombat este juttatott el az MTI-hez Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor utasította Magyarország moszkvai nagykövetét arra, hogy "hazánk nevében rója le kegyeletét a megemlékező eseményen".

Az 55 éves Borisz Nyemcovot – aki Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legkeményebb bírálója volt – szombatra virradóra lőtték le Moszkva központjában. Az ellenzéki politikus egy ukrán nővel sétált a Kreml tövénél kezdődő Bolsoj Zamoszkvoreckij-hídon (Nagy Moszkva-folyó-híd), amikor az ismeretlen támadó egy fehér gépkocsiból tüzet nyitott rá, és 7-9 golyót eresztett belé. Vlagyimir Putyin szerint Borisz Nyemcov megölése "minden jellemzőjében bérgyilkosság, és kizárólag provokatív jellegű volt".

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

micfild
Mi a magyar nép meg elvárjuk hogy a magyar rendőrség deritse ki, hogy ki ölte meg... és itt jön a felsorolás azokról akik az utobbi időben furcsa körülmények között haláloztak el.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Fradigege
Milyen jól tartja magát, Putyin. Ha csaj lennék, megcsinálnám. Hamvas, szláv. Egyem a kis fokhagymageresztjét. A muszkák mindig is fontos helyet foglaltak az ejakulációmban. Sok ezer Magyar nőt erőszakoltak meg. Én Putyinoznék egyet, helyre raknám a kis fütyijét. Muszka!
Fradigege
Valahogyan nem tudom elfelejteni, ahogy ezek a Magyar nőkkel viselkedtek. A muszka! putyin=muszka
soljanka
Vitya a múlt héten elmesélte Putyinnak a saját magát kivizsgáló Vida Ildikó esetét, és erre Vlagyimirunk homlokon csókolta magyar barátját eme remek ötletért, majd hazatért ellenzékektől bepiszkított Oroszhonba...
Desischado
Igazán felemelő, hogy végre nyögött valamit! Gondolom, hogy előbb megkérdezte a gazdit/férjét hogy mit szabad mondani!
libellle
Amig ezeket blablázta viktorka, arra gondolt, hogy hu, bárcsak már én is ott tartanék az illiberális államformával, hogy ilyeneket megtehetek anélkül, hogy ezt bárki is számonkérné töllem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.