Megnyitott az első magyar kegyeleti erdő az agostyáni ökofaluban. A hozzátartozók maguk választhatják meg, hogy melyik fa gyökerénél kívánják szeretteik hamvait elhelyezni a falu melletti erdőben.

A biológiailag lebomló urnát fa tövébe ásott gödörbe helyezik, a fán egy időtálló lapocskán tüntetik fel az elhunyt nevét.

Az emlékerdő nem a meglévő temetők és sírkertek konkurenciája, hanem egy befogadó alternatíva azok számára, akik az örök nyugalmat a természetben képzelik el. A temetés felvétele minden esetben a temetkezési szolgáltatókon keresztül történik.

Az agostyáni ökofaluban kialakított 25 hektáros erdőterület az Esterházy-család idejében közbirtokossági erdő volt, 300 éves fák is találhatóak ott. A tájrészlet 2014-ben favágástól mentes örökerdő minősítést kapott. Az emlékerdőben 99 évre is meg lehet váltani a sírhelyek rendelkezési jogát.

Sírhely
MTI Fotó: Krizsán CsabaSírhely
Temetkezési szertartás a kegyeleti erdőben
MTI Fotó: Krizsán CsabaTemetkezési szertartás a kegyeleti erdőben

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Az első olvasatra bizarrnak tűnik, de aztán mégis elfogadható. De számomra az már természet ellenes és visszataszító, ha az egész erdő tele lesz művirág koszorúkkal, és a földbe leszúrt borzalmas művirág csokrokkal. Így a természet egy szemétlerakóvá válik.
Naki
erre gondolva, tényleg. mi lenne, ha csak élővirágra adnának engedélyt ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.