Póka László, a devizahiteles tüntetések egyik vezéralakja radikális bejegyzést tett közzé vasárnap este Facebook-oldalán. Azontúl, hogy az általa összefoglalt találkozón beszámoltak arról, milyen fizikai támadások érték a bankokat mostanában, arra is kitértek: végső esetben az erőszaktól sem riadnak vissza, ha javaik védelméről van szó.

Többek közt ez olvasható Póka posztjában:

Már többen közülünk kinyilatkoztatták, hogy nem hagyják a végrehajtónak elvenni javaikat, inkább megölik. Különböző módszerek és megoldások hangzottak el. Felvetődött, hogy az interneten könnyedén lehet fellelni fegyver és robbanószer gyártással kapcsolatos tudni valókat. Erről a témáról elég hosszasan beszéltünk, mert mindenkit roppantul érdekelt. Kiderült, hogy szakértők is vannak közöttünk, akik sok hasznos tanáccsal tudnak szolgálni, ha eljön az ideje, és szükség lesz rá. Bár ne így történjen, de mindenre fel kell készülnünk. Elsősorban természetesen a jog, és a nyomásgyakorlás fegyverével védekezünk, ameddig lehet. De ha ez nem vezet eredményre, akkor a végső esetben életbe lép az ÖNVÉDELEM minden elképzelhető formája. Egy biztos: mi meg fogjuk védeni magunkat!

Póka László gyakran szervez tüntetéseket, melyeken az ötven-száz fős létszám hétköznapokon, munkaidőben sem ritka. Ennek során már nem egyszer törtek be bankok ablakai, sőt, arra is volt példa, hogy a bank személyzetét fenyegették.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

oncogito
A fő bűnösök nyugodtan végig fogják nézni, hogy a végrehajtókat megöljék - mert nekik ez sem fog számítani.
Mert az indulat rendre azt fogja sújtani, aki semmiről nem tehet. Nem beszélve az előre nem látható ártatlan áldozatokról.
Az öldöklés majd oda vezet, hogy a diktatúra kemény formát fog ölteni és akár szomszéd, vagy haragos bejelentésére, esetleg politikai ellenfél félreállítása céljából bebörtönöznek embereket a puszta gyanú miatt.
Ide vezetnek az indulatok.
Isten irgalmazzon ennek az országnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@ilos: Na hát ez a MÁV-os dolog tényleg egy agyament összefüggés, ez nálam is kiverte a biztosítékot. Rengeteg hasonló van és lesz is még, az biztos. Na látod ezek azok a történetek, amikre még a zsidó emberek többségének is kikerekedik a szeme. Van egy réteg, akiknek az óriási üzlet, semmi más. Viszont ezek nem a köztünk élő hétköznapi zsidó emberek. Ők ugyan úgy áldozatai, mint mindenki aki nem részesül belőle. Sőt, az ilyenek miatt ők is hátrányosan érintettek. Sok zsidó ismerősöm van, és általában elítélik az ilyesmit, meg a palesztin történéseket. Sőt, sok neves zsidó is kiáll ezek ellen. Én nem vagyok zsidó, de semmi bajom a környezetemben élő hétköznapi zsidó emberekkel. Na meg hát zsidózunk itt rendszeresen a kormány védelmében, de a kormány, illetve a fidesz fele is zsidó.
De ilyen ,,humoros" történet például az esküvői DNS botrány is. Első blikkre sokan kételkedtek benne, nem akarták elhinni, hogy igaz, annyira valószínűtlen. Már másoltam ide véleményeket és hozzászólásokat, miként fogadták az emberek. Majd mikor kiderült, hogy bizony igaz, néma csend lett, de nem felháborodás. Azt mondták kitaláció (persze nem ezekkel a szavakkal), mert ilyet még ők sem tudtak elképzelni. Aztán tessék.
gödörben
@sentinel216: A többségi felvevőre ez a levezetés az igaz szerintem. Aki nyerészkedésből vette fel az már kiváltotta 180Ft-on és még jár neki az elszámolásból is valószínűleg, mert ezt is maguknak rendezgetik. Sőt az "új" hitelt a megemelt tőkével és a teljesíthetetlen törlesztéssel is maguknak akarják szerintem. kell a "föl" a pénzről.
verőce21
@Aki Én: (09:11) "...Ha nem módosít egyoldalúan a bank..." - de módosított a bank, Lujza!
És túlnyomóan mégis hülyék voltak a CHF-esek, mert ismereteim szerint az Euró zónába tartunk, nem a CHF-be! (Azzal fele akkora sem lett volna a baj.)
Aki Én
@verőce21: Te qrva hülye vagy fiam! Rámondod egy nagy tömegre, hogy ostoba azért, mert hitelt vett fel és átbaszták. Szerinted mindenki hülye? Tuti biztos, hogy van a családodban, vagy környezetedben deviza hiteles. Gondolom ő is egy idióta. És mi az, hogy ,,de módosított"? Feltaláltad a spanyolviaszt? Még a végén kitalálod, hogy mindenki korrekt és becsületes, csak az a sok hülye, aki boldogulni akart, na azok a hibásak kizárólag. Még egyszer: A világon mindenhol van hitel, de ekkora átbaszás csak nálunk. Nagyon ostobán általánosítasz.
verőce21
@Aki Én: (14:25) A "...qrva hülye vagy"-ot saját magadban találod meg!

Volt már itt vagy féltucat piramisjáték, botrány, meg Globex, meg MÜSZI ügy, ahol még nagyobb összegekkel is átverték a hülyéket. Akiket csak lehetett! Pedig az ügyfelek ott is csak boldogulni akartak. A pénznek már csak ilyen a természete. Meg a bankoknak és a pénzintézeteknek.
Vastag "átbaszás" csak ott lehet lakáshitellel is, ahol engedték megvalósulni, mint nálunk, 2004-2008 között! Pontosabban az "ügyes" devizahitelesek itt is a surranópályán akarták előzni a józanabbul gondolkodókat. De a hülyék soha nem tanulnak.
Te pedig véded a "cseles és furfangos" CHF hiteleseket! Szegény. Nagyon megható az aggódásod. (különösen a 15-60 milliós hitelben vergődők iránt.)
Az én rokonságomból nem kell lerágnod a körmöd senkiért emiatt. Tanuld meg fiam, az egyenes út mindig a legrövidebb!
F_Viktor
Póka, h@lye vagy, volt 4,5 éved, hogy a főbűnősöket fenyegesd meg akik szándékosan bedöntötték a forintot! Helyette időt adtál nekik, hogy lepapírozzák azokat a törvényeket amikkel áthárítják a bankokra és a hitelezőkre az anyagi felelősséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.