Nyomoznak a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó Elios Innovatív Zrt. által elnyert közbeszerzések ügyében – írja az Index. Az ügyben az LMP tett feljelentést tavaly decemberben. Szerintük ugyanis nem volt rendben, hogy négy pályázat kiírásában is közreműködött Tiborcz István egy olyan üzlettársa, akinek közben az Elios Zrt.-ben is érdekeltsége volt.

A rendőrségi nyomozás tényét az ORFK is megerősítette az Indexnek. Azt is elmondták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda négy, összesen 1,2 milliárdos megrendelés ügyében folytat eljárást. A nyomozók "versenyt korlátozó megállapodás közbeszerzési és koncessziós eljárásban" bűntett elkövetésének gyanúját fogják kivizsgálni.

Tiborcz István az Elios Zrt. tulajdonosa ötven százalékban. A cég 2014-es bevétele 2,9 milliárd forint volt. Ezt az összeget idén nagy valószínűséggel túl fogják szárnyalni, hiszen csak február végéig már 2,1 milliárd forint értékű szerződéseket kötöttek velük arra, hogy ők végezzék a közvilágítás korszerűsítését az ország több pontján is.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Mekkora szinházi elsö felvonás !!
Gumicsont a bégetö nyájnak...
Egyébként nem nyomozás indul, csak
egy kis ejnye-bejnye pistike nem szabad
ilyen mohónak lenni, legyen elég amit
a fukar apósod ad...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tibor43
Nem egészséges dolog "kényes" dolgot találni...
KERKA
Majd levágnak néhány mangalicát, aztán nem találnak semmi szabálytalant.
papa.49
@bencemacska: Szerintem a tojásrántottát talán megfogja tudni sütni, bár nem biztos...
almosd
Esetleg itt is találnak egy rozsdás kerékpárt ha mást nem .
Toby
Ugye, ez valami witcz ?
Micsoda gátlástalan dolog szimatolgatni egy makulátlan, traktoros és motorfűrészes ősi foglalkozást űző, echte "magyar" nemzeti család pöcsületes cége ellen ?
Pintér, pintér, ennek rossz vége(d) lesz. Ki hallott már ilyen törvénysértésről, kétségbe vonni a Szentek Szentje vőjének igazhitűségét ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.