A hazai cégek mindössze 42 százaléka tervez béren kívüli juttatást adni dolgozóinak idén, miután változtak az adószabályok – írja a Privátbankár.

53-ról 42 százalékra zuhant a cafeteriában gondolkodó vállalkozások aránya, holott a korábban beharangozott, a cégek szempontjából negatív módosítások végül jóval enyhébbek lettek. A K&H kkv bizalmi index felmérés eredménye szerint szerint a kkv-k körében továbbra is az Erzsébet-utalvány, a közlekedési költségek megtérítése és a SZÉP-Kártya az abszolút kedvencek, azonban mindhárom juttatási forma népszerűsége jelentősen lecsökkent.

A legkevesebb cafeteriára idén a kereskedelmi (36%) és a szolgáltató cégek dolgozói számíthatnak (42%). Az ipari, építőipari vállalkozásoknál ez az arány 46%, míg a mezőgazdasági cégeknél a legkedvezőbb a helyzet, közülük minden második cég tervezi beépíteni bérezési rendszerébe valamely cafeteria elemet – írja a lap.

Érdekesség, hogy míg a mikrovállalkozásoknál 51-ről 37 százalékra, a kisvállalkozásoknál pedig 55-ről 43 százalékra esett vissza a béren kívüli juttatással tervező cégek aránya, addig a középvállalkozások szembe mennek a kkv trenddel, náluk fél éve növekszik folyamatosan a cafeteriával kalkulálók aránya.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rumcájsz
Ezt az utalványos rendszert majdnem teljes egészében állami és önkormányzati hivataloknál dolgozók kapják az amúgy sem kevés illetményük és ruhapénzük mellé!

Magán cégeknél és vállalkozásoknál, örüljön a dolgozó, ha kifizetik a munkáját!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.