Brüsszeli háttérbeszélgetésen meséltek arról hazai EP-képviselők, hogy hogyan alakult Magyarország megítélése Putyin látogatása után az Európai Parlamentben – írja a hvg.hu. A helyzet értékelésük szerintük nem túl jó.

Meszerics Tamás – aki az LMP színeiben jutott ki Brüsszelbe – arról beszélt, még a Fidesz EP-s pártcsaládja, az Európai Néppárt képviselői is értetlenkedve kérdezték, hogy mire volt jó a látogatás. Az EP-képviselő szerint olyan kockázatokat vállalt be ezzel magyar kormány, ami józan ésszel nem bevállalható. Bár úgy gondolja, a látogatás maga viszonylag botránymentesen zajlott, ez már nem jutott el Brüsszelig. Csak a tény maradt meg a képviselőkben, hogy Putyin Budapesten járt.

Az MSZP EP-képviselője, Ujhelyi István azt mondta, mindenki erről beszélt az elmúlt két hétben és a putyini különmegállapodásokat az EU arculcsapásának érzik. Meszericcsel ellentétben Ujhelyi nem gondolja, hogy botrány nélkül telt a látogatás. Szerinte az, hogy a magyar fővárosból üzenhetett Putyin az ukrán hadsegernek és Brüsszelnek, az több mint startégiai hiba a kormány részéről. Sőt, úgy gondolja, Magyarország áruló, mert miközben részesül az EU minden stratégiai fejlesztési programjában, közben külön titkos megállapodásokat köt. A különmegállapodással önmagában nem lenne gond, ha nem az agresszív Putyinnal történne. Példaként Kínát említi, akivel minden tagállam próbál külön megállapodni.

Ujhelyi véleménye az, hogy az EU és Oroszország közti hintapolitika akkor lehetséges, ha mindkét oldalon van mozgástér. Most viszont úgy játszik a magyar kormányzat, hogy előre és hátra is beverjük a fejünket.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Tévedés !Nem Magyarország az áruló !
Hanem azok, akik az országot vezetik !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vonotok
Brüsszel még is mit gondol? Ekkora köpönyeg forgató, pávatáncot járó, miniszterelnök nincs még az EU -ban. A Fidesz már rég ki kelet volna zárni az Európai parlamentből.
Nil
Amióta hatalmon van ov azóta pofozgatja az eut Merkel asszony asszisztálásával, engedélyével.
Nincs min csodálkozni ott is csak a hatalom és a pártérdek működik. Ezért nem gazdasági alapon kellett volna az uniót megszervezni.
coni
Nem szabad elfelejteni, hogy alig több mint 1Millió magyar szavazott a Fideszt leváltani esélyes legnagyobb ellenzéki tömörülésre, tehát a maradék 6Millió -így vagy úgy- de támogatja a jelenlegi magyar politikát. Mivel a nettó befizető uniós országok szavazóinak elege van abból, hogy nem felzárkózásra hanem stadionra és korrupcióra költjük az ő pénzüket, hamarosan ők fogják kikényszeríteni a támogatás csökkentését.
lajospapa
@nyanya001: Sajnos nincs igazad! Külföldön azt látják, hogy Orbán hatalma kétharmados, melyet válsztáson, önként és dalolva adtunk neki. Könnyebb volna ezt tagadni, ha volnának itt megszállók, de most nincsenek. Még!
nyanya001
@lajospapa: Külföldön azt látják, hogy Orbán csalással nyerte meg a választást
és ennek több orgánumon hangot is adtak !
Az más kérdés, hogy egy impotens ellenzék van !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.