Indoklás nélkül hívta vissza az MVM, mint tulajdonos Gopcsa Péter igazgatósági tagot az MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt. közgyűlésén. Gopcsának így vezérigazgatói tisztsége is megszűnt – írja a Népszabadság. Ezt az állami energiacsoport is megerősítette a lapnak, de további információkkal nem szolgált.

A volt vezérigazgató bár a Simicska-féle Közgépből érkezett, állítólag nem szívesen viselte magán ezt a címkét, inkább a szakmai szempontokat szem előtt tartó mérnökként gondolt magára. Ennek ellenére az Ovit 2012-es jelentésében legnagyobb iparágon kívüli megrendelőjükként mégiscsak a Közgép szerepelt. Gopcsát hiába kereste a lap, nem sikerült elérniük.

Az MVM igazgatóságába Patay László új vezérigazgató mellett Leber Ferenc és Turóczy László került be. Bár a Népszabadság nem kapott egyikükhöz sem önéletrajzot, a cégadatok szerint a 47 éves Patay László az E.On hazai hálózati cégeitől és ennek résztulajdonában álló szombathelyi távhőszolgáltatótól érkezett, továbbá Patay résztulajdonos egy bányacégben is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.