Első fokon elvesztette az Ökotárs Alapítvány a Miniszterelnökséggel és Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárral szemben jó hírnév megsértése miatt indított perét, eszerint lehet "szélhámos gittegyleteknek" nevezni a magyarországi alapkezelő szervezeteket.

Csepreghy Nándor az MTI-nek kedden felidézte, hogy tavaly tavasszal, amikor fellángolt a magyar kormány és a Norvég Civil Támogatási Alap közötti vita, "szélhámos gittegyleteknek" nevezte a magyarországi alapkezelő szervezeteket. Emiatt őt és a Miniszterelnökséget jó hírnév megsértése miatt beperelte az Ökotárs Alapítvány, az egyik alapkezelő. A Fővárosi Törvényszék keddi elsőfokú, nem jogerős ítéletében úgy döntött, hogy ezt a kijelentést a megfogalmazásakor "nem alap nélkül tette" – mondta a helyettes államtitkár.

Hozzátette: a Miniszterelnökség nem minősíti az ítéletet, de a kormánynak az az érdeke, hogy bármilyen közforrás érkezik is Magyarországra civil szervezetek finanszírozására, az "valóban a civil szervezetek széles körének a támogatására legyen felhasználva". Minden olyan szervezet, amely megpróbálja ezeket a forrásokat "egy szűk, marginális csoporthoz bekötni", megítélésük szerint árt a teljes civil társadalomnak – hangsúlyozta. Hozzáfűzte: az Ökotárs működésével kapcsolatban "mi évek óta ezt tapasztaljuk, ezért a szélhámos gittegylet kifejezés nemcsak akkor volt időszerű vélemény, hanem ma is fenntartható".

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
" Minden olyan szervezet, amely megpróbálja ezeket a forrásokat "egy szűk, marginális csoporthoz bekötni", megítélésük szerint árt a teljes civil társadalomnak – hangsúlyozta. "

Köszöni a cöfös csicska-csürhe az őszinte szavakat és jól besértődtek most !
nemkati
Akkor mostmár oda-vissza lehet rágalmazni büntetlenül, csak oda nem?
kakaósbögre
mindig is kíváncsi voltam hogy ebben a Csepreghyben kinek a faszát tisztelhetjük. mertugye nem okos,nem tehetséges és szemmel láthatólag nem hetero...
Toby
" Minden olyan szervezet, amely megpróbálja ezeket a forrásokat "egy szűk, marginális csoporthoz bekötni", megítélésük szerint árt a teljes civil társadalomnak – hangsúlyozta. "

Köszöni a cöfös csicska-csürhe az őszinte szavakat és jól besértődtek most !
nemkati
@Toby: Ne hidd. Nem veszik magukra. Ilyenek jutnak eszembe ezekről a hírekről, mint az Ökotárs elleni per, a korrupciós vádak kezelése Poltéknál, stb., hogy:
"amit szabad Jupiternek...", meg
"Szálka és Gerenda története", meg
"minden szentnek hajlik a keze...", meg
kettősmérce...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.