Polt Péter legfőbb ügyész a korrupció elleni fellépés országos viszgálatát rendelte el – olvasható az Országyűlés honlapján az írásbeli kérdésekre adott válaszok között.

A legfőbb ügyész Bárándy Gergely szocialista képviselő február 18-ai írásbeli kérdésére adott, március 2-ai keltezésű válasza szerint a vizsgálat kiterjed a feljelentések elutasításával, illetve az ilyen tárgyú nyomozások megszüntetésével kapcsolatos adatokra is.

Polt Péter válaszában tudatta azt is, hogy az országos vizsgálat eredményéről az adatok feldolgozását és értékelését követően tájékoztatja a képviselőt.

Bárándy Gergely a parlamenti honlapon olvasható írásbeli kérdésében az atlatszo.hu internetes oknyomozó portál adataira hivatkozva felveti: mi a magyarázata annak, hogy Polt Péter 2010 decemberi kinevezése óta háromszor akkora arányban utasítja el a Legfőbb Ügyészség a hivatali korrupció miatt tett feljelentéseket, mint az azt megelőző fél évtizedben, illetve miért szüntették meg a nyomozásokat 2010 december és 2014 december között kétszer olyan gyakran, mint 2006 és 2010 között? Ha vitatja ezeket a számokat, milyen tényekkel, adatokkal tudja alátámasztani, hogy a portál által közölt számok nem helytállóak? – olvasható az ellenzéki honatya legfőbb ügyészhez címzett írásbeli kérdésében.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
"miért szüntetik meg a megindított nyomozásokat kétszer gyakrabban."- Mert hamar véget kell vetni minden napvilágra került lopásnak, csalásnak . Majd most Polt elvtárs is megmondja a végére hogy lófütyi mindenki seggébe mert nem volt semmi büncselekmény.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
Nem a feljelentéseket, hanem az alapján az ügyeket, és nem megvizsgálni, hanem kivizsgálni kellene. Ez ügyészség, nem orvosi rendelő.
Nil
felülvizsgálják jó sok pénzért aztán az lesz a jelentésben hogy minden megfelelően történt-borítékolom.
human
Ez valami új divat?
Vida vizsgálja Vidát.
Polt vizsgálja Poltot.
És Polt minden elutasítást rendben fog találni. Goodfriend elment, a Vida és Polt ügy megszűnt létezni? Ugyan már!
human
@nemkati: Én is így gondolom. A tüntetőknek minden okuk megvolt rá, hogy távol tartsák magukat a jelenlegi pártoktól. De ha nem szerveződnek párttá, akkor 2018-ban a jobbik kerül hatalomra akár a fidesszel koalícióban. Na az lesz az agyhalál.
nemkati
@human: A Jobbik sohase fog kormányra kerülni. Ahhoz nekem is lesz egy-két szavam, és most ezt vegyétek fenyegetőzésnek! :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.