A Fidesz szeretné, ha a legkisebb bevételű cégeknek nem kellene reklámadót fizetniük, mert ez esetükben indokolatlan lenne és felesleges bürokratikus költségeket jelentene – mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Jelezte ugyanakkor, hogy az ügyben ütközésre számítanak Brüsszellel, mert az egyik európai uniós hivatal azt szeretné, hogy a legkisebb cégeknek és a legkisebb reklámbevétel után is fizetni kelljen az adót.

A parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szintén arról számolt be, tárgyalásokat folytatnak arról, hogy a legkisebb bevétellel rendelkező cégek kaphatnak-e mentességet.

Rogán Antal a szerda reggeli rádióinterjúban kiemelte: a költségvetésben tervezett körülbelül 7 milliárd forintos reklámadó-bevétel nagyságrendjét tartani kell, ezért beszélt a gazdasági bizottság keddi ülésén – idézte fel – "3-5 százalékos intenzitásról, ami nem kulcsot jelent, hiszen ez az összes Magyarországon keletkező reklámbevételre vonatkozó intenzitási kérdés".

Ha a reklámadó kulcsai csökkennek, akkor – a tervezett adóbevétel tartása érdekében – "nyilvánvalóan teríteni kell", vagyis az adófizetésre kötelezettek körét bővíteni kell – mondta a fideszes politikus.

A Buda-Cash-ügyben Rogán Antal megerősítette azt a véleményét, hogy a történteket "a második szocialista brókerbotránynak tartja" a Kulcsár-ügy után. Szerinte a Buda-Cash ellenőrzésekor a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felelősen tette a dolgát, a csalássorozat pedig csak helyszíni vizsgálattal derülhetett ki.

A frakcióvezető a szabályozás szigorítását szorgalmazta, hogy a brókercégeket alaposabban lehessen ellenőrizni. Várják is a javaslatot az MNB-től, és amint az megérkezik, a parlamentnek sürgősen, házszabálytól eltéréssel el kell fogadnia – mondta, hozzátéve, reméli, hogy az ellenzék sem az időt húzza majd, hanem támogatja az előterjesztés mihamarabbi elfogadását.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

keresztapa
A legegyszerűbb megoldás a "reklám" szó átértelmezése olyan szóvá ami nem minősíthető reklám tevékenységhez köthetőnek. Nyelvészek, tudományos műhelyek oldják meg, rövid időn belül. Ha erre nem képesek fosszák meg őket tudományos fokozatuktól. Legyen már valami értelme, hozadéka is munkásságuknak a cím viseléséért. De van egy másik lehetőség is a média nem közvetíthet kereskedelemmel összefüggő szövegeket, semmilyen írott vagy képi formában. Ha nincs reklám nincs adó, legalább véget vetnek az értelmetlen reklám szövegek közvetítésének. Mekkora felháborodás lesz a médiában a munkanélküli jövedelmek megszűnésével!
pbalage
mindig rogán a nagy megmentő a fidesznél.
a hétköznapi életben pedig egy kis faszkallantyú.
Toby
Húúúú...de meghatódtam takony tónin, elővette a jócsávó a "magyar emberekért" szerepet !
A fidesz szeretné, akkor orbán nem szeretné ? Na, mond ki bátran...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.