A vizes katasztrófák figyelmeztetnek bennünket a jövő problémáira, a tudomány segítségét kell kérni – hangsúlyozta Áder János köztársasági elnök szerdán az Európai Vízügyi Szövetség (EWA) budapesti konferenciáját megnyitó beszédében.

Az államfő kiemelte, hogy a klímaváltozás hatásainak 80 százaléka vízzel összefüggő katasztrófa. Rekordokat döntő árvizek egy helyütt, vízhiány, elsivatagosodás másutt. A vízkörforgás felgyorsulása következtében ma már helyenként nem felhők, hanem „vízfolyamok” vannak felettünk, amiből aztán özönvízszerű esők keletkeznek, és elkezdődött a tengerek vízszintemelkedése – mutatott rá.

Olyan döntések előtt állunk, amelyek meghatározhatják az elkövetkező 20-30 év fejlődési irányát, és legalább két bennünket követő generáció esélyeit – hangsúlyozta Áder János.

Kifejtette, közös döntéseinktől és cselekedeteinktől függ, hogy elegendő tiszta víz áll-e majd utódaink rendelkezésére, élhető lesz-e a klíma a Földön az emberiség számára, élhetőek lesznek-e a településeink. Lesz-e valódi fejlődés, meg tudjuk-e teremteni a társadalom és a természeti környezet harmóniáját, gazdasági fejlődésünk fenntarthatóságát – vetette fel a köztársasági elnök.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lampa laz
@1magyar: azok az emberek akik ilyen házakban kénytelenek élni szerinted mit csináljanak?
Üljenek fel a hullám hátára, ha jön?
A megoldást javasoljad és ne azt, hogy mit nem engednél.
eszegfu
@lampa laz: Sajnos igazad lehet... A legtöbb háznak azért nincs talán beton alapja, mert már akkor sem volt rá pénze. Vélhetően benne van a házban az egész élete. Akkor lehetne elvárni tőlük a lakhatás és a felujitás tilalmának megértését, ha tudna biztositani a kormány, vagy az önkormányzat lakást. Nyilván ez sem megy. Tanácstalan vagyok, ötletem sincs...
1magyar
@lampa laz: Amit ellopnak a vezetőink, meg a stadionok árából lehetne segíteni a rászorulóknak, valamikor a szoc.-ban voltak akiknek állami segítséggel építettek házakat az árterületekről.
eszegfu
@1magyar: Igazad van, igy valóban lehetne segiteni... de azt gondolom ez csak egy álom. Jelenleg minden területről elvesznek pénzt, csak azért, hogy O.V. gyermekkori álmait megvalósithassák.
human
Áder annak a kormánynak a tagja, ami lábbal tiporja a környezet- és természetvédelmet. Arról is beszélhetne Áder, hogy Kishantoson a biogazdaság földjeit miért kellett tönkretenni? De ott van a védelem alatt álló lápok megcsapolása is ami közvetlenül Orbán bulija:
nol.hu/belfold/20130722-a_maganerdek_mocsara-1401555
eszegfu
@human: Egyszerüen számomra már szinte követhetetlenek ezek a "bulik"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.