Összesen 537 oldal nyomozati anyagot adott át a szigetszentmiklósi gyerekek ügyében az ügyészség a bíróságnak – tudta meg a hvg.hu. Csakhogy amikor az enyhének tartott ítélet miatt kritikák érték, a főügyész ennek sokszorosát, egy több kilós aktát mutogatott a rendkívüli sajtótájékoztatón. Lefotóztuk az eredeti anyagot és egymás mellé tettük a két dossziéról készült képet - egyelőre nem találunk magyarázatot a jelenségre, hogy elvileg mindkettőnek 537 oldalnak kellene lennie.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KERKA
Egy kérdésem van: Kinek a védelmében kell ítéletet hozni: a gyerekek védelmében, vagy a szülők védelmében?
Igenis vádolom az ügyészséget, hogy nem megfelelően tárta fel a tényeket, hazug tényekre-vallomásokra épül az egész peranyag. Miszerint a gyámhatóság naponta többször családlátogatást tett. Az óvónők-tanárok-védőnő-körzeti orvos nem tapasztaltak semmi rendellenességet. Hazugság.
Az nem rendellenesség, hogy a gyerekek a földön rongyokban aludtak ágynemű híján.
Vádolom a bírónőt, mert elfogadhatónak tartja, hogy a gyerekek bogarakat-patkányt esznek ( bizonyos népcsoportnál ez mindennapos. Mire célzott ezzel,? Az ürülék evés is az???)
Vádolom a szülőket, akik olyan életformát mutattak a gyerekeiknek, amiből hiányzik a teljes felelősségvállalás, a nevelést áthatotta a videóból nézett Kámaszutra.
Nem bizonyított a gyerekekkel való közös szexuális élmények.
Tessék mondani ezt kinek kellene bebizonyítani, netalán a 3 kiskorú gyereknek?
Tessék mondani ebben a társadalomban egyenlő esélyekkel indulnak ezek a gyerekek?
Hogyan működik hazánkban a gyermekek védelme, az egész rendszer vizsgálata megérne egy misét. Remélem ezek után az illetékesek levonják a konzekvenciát és fejtől lábig önként lemondanak, mert érdemtelenek erre a posztra. Meddig lehetett volna ezt csinálni?
Tessék mondani ebben az ügyben és máshol ki karolja fel a gyerekek ügyét???
Ha van az iskolákban gyermekvédelmis, az miként látja el a feladatát? Kinek jelent? mi történik a jelentéssel?
Vajon mennyi gyerek élhet még ezenkívül hasonló körülmények között. A szegénység leple alatt mit lehet még takargatni. Ki ad erre választ.
human
@tivoli: Ha nem kap sajtónyilvánosságot, hanem csendben megy a vizsgálat a gyerekeket akkor is faggatnák a pszichológusok. Ez a nyomozás része, amit ha rendesen végeztek volna, akkor valóban nem kellett volna újra elővenni a gyerekeket. Azt meg nem értem miért lenne jó, hogy nem tudjuk milyen szörnyűségek történhetnek a szomszédban. Amit te mondasz annak az a vége, hogy néhány áldozat kivételével mindenki éli boldogan az életét hisz minden rózsaszín.
human
@KERKA: Egy csatornán egy afrikai falut mutattak be. A kisgyerek állt a fal mellet és mikor észrevette, hogy egy bogár szalad rajta elkapta és megette. Van ilyen de Európa közepén ez azért valóban elfogadhatatlan (kivéve azoknak, akik úgy gondolkoznak, hogy ezek a csoportok menthetetlenek és nem kell foglalkozni velük, mint Bogár László).
tivoli
@human: ma, 13:16
Bűntények mindig voltak is és lesznek is, akkor is ha tudunk róla, akkor is ha nem. Azzal, hogy a nagyközönség megcsócsálja, kiélvezi a helyzet adta szórakozást, attól az áldozatoknak semmivel se lesz könnyebb.
KERKA
@human: Gondolom, azt Te is látod, mennyire felkavart ez az ügy- Jobb helyeken az a trendi, hogy ilyenkor lemond mindenki aki az ügyben érintett.Nagyon remélem, hogy nincs vége, ezt mégegyszer újra kell tárgyalni.
MOst ilyenkor hol van a KDNP? azok, akik az erkölcsösség nevében dicső harcosok és harcolnak a megfogantatásban induló életért, jogokért, elítélik az abortuszt, és annyira de annyira családszerető erkölcsös ,hittanozó, békésen szundikáló nagypapik, na ők ilyenkor hol vannak? Csak képmutató családbarát politika ez. A Balog úr és Rózsika néni minimum az egész pereputtyal távozzanak a minisztériumból.
Ja hát a bogarak értékes fehérjeforrások, a világjáró barátom még meg is süti parázson a jó kövér hernyókat aszondja isteni finom. Ropogtatja, mint én a csipszet.
Jobban szeretném, ha a gyerekek is mogyorót, vagy pisztáciát ropogtatnának:))
Csizmás Kond
Minden jószándék ellenére ez az egész ügy rágalmakon alapszik, amit még itt is büntetni kéne.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.