Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a kulcsi gyilkosságok elkövetőjét a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön. H. Csanád Jutas 2012 áprilisában megölte testvérét, nagyapját, nagyanyját és apját, valamint megsebesítette nővérét és anyját.

A férfi – mint az eljárás során elmondta –, úgy érezte, zavarja a családja abban, hogy megvalósulhasson "démoni átalakulása", amely egy magasabb létforma lett volna. Ezért elhatározta, hogy megöli a családtagjait. Elsőként 2012. április 4-én megölte a bátyját a családi házuk hátsó udvarán, ahol egy nyílpuskát akartak kipróbálni együtt. Másnap, április 5-én a családi ház könyvtárszobájában a nagyapját támadta meg, először puszta kézzel, majd egy késsel. Miután a férfi meghalt, a nagyanyját ölte meg késsel. Szüleire és nővérére április 6-án támadt rá. A nővérét nem tudta megölni, mert a nő kiabálására a szülők a segítségére siettek. Apját megölte, míg az anyja életveszélyesen megsérült. Ezt követően a nővére barátjára támadt rá, aki súlyosan megsérült, de sikerült elmenekülnie és visszajutnia a szomszédos ingatlanba. Az ott élők értesítették a rendőrséget. A Terrorelhárító Központ munkatársai a helyszín közelében elfogták a gyanúsítottat. A vádlott a hét sértetten összesen több mint kétszáz metszett, illetve vágott sérülést ejtett.

A Székesfehérvári Törvényszék 2014 májusában hozott elsőfokú határozatot, ebben felmentette az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés vádja alól a férfit és elrendelte legfeljebb 20 évig tartó kényszergyógykezelését. Az elsőfokú döntést az ügyvéd és a vádlott is tudomásul vette. Az ügyész azonban fellebbezett, és kérte az ítélet hatályon kívül helyezését, illetve a vádlott bűnösségének megállapítását, arra hivatkozva, hogy a bíróság nem tisztázta megfelelően a vádlott beszámítási képességét. Az ügy ezek után került a Fővárosi Ítélőtáblára, ahol a csütörtökön kihirdetett végzés szerint helybenhagyta a Székesfehévári Törvényszék elsőfokú határozatát, mert úgy ítélte meg, a törvényszék alapos, részletes bizonyítást folytatott le, az ítélet indoklása pedig mindenre kiterjedt és nem volt ellentétes az iratokkal.

Az ítélet nem jelenti azt, hogy a férfi 20 év után "automatikusan" szabadulni fog. Ugyanis ha a húsz év elteltével sincs változás az állapotában, akkor a kényszergyógykezelést pszichiátriai intézetben kell folytatni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Knapp75
3 egymást követő napon gyilkogatott, de ezt nem tervezte el előre...
Értem.
simmering73
De ha minden jól megy, akkor előbb is ránk szabadíthatják ezt a pszichopatát.
papa.49
Remélem a bíró családját fogja megtalálni, ha szabadul...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.