Hamarosan minden érintetthez megérkeznek az értesítések a banki elszámolás részleteiről. A számítás miatt azonban sokakat csalódás érhet, főleg akkor, ha előre számítottak egy bizonyos mennyiségű pénzre, ami visszajár nekik – írja az Origo.

Minden szerződés egyedi, ezért mindenki mást fog látni ezekben a levelekben, más lesz a tisztességtelennek minősített kamat- és költségemelés, valamint az árfolyamrés alkalmazása miatt visszajáró összeg is.

Az értesítő kézhezvételét követő 30 napig lehet panaszt benyújtani a bankoknak, ha úgy látjuk, hogy a számolás nem megfelelő. A pénzt az értesítő megküldése után 15 napon belül kell jóváírniuk az ügyfelek számláján. Elsőnek a tartozás csökken. Csak ha több jár vissza, mint a tartozás, akkor kaphatnak vissza pénzt is az ügyfelek – olvasható az Origo cikkében.

A lakáshitelek esetén már több éve középárfolyamon megy a törlesztés, így ezen szerződések esetén értelemszerűen kisebb lesz az árfolyamrés eltörlése miatti kárpótlás. De az sem mindegy például, hogy mennyivel tért el az árfolyam a középértéktől a hitel eddigi futamideje alatt.

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gödörben
"Ha a törlesztő megemelkedett 100%-kal és abból most engednek 20-30%-kot akkor majd tudnak fizetni???
Hatalmas kilakoltatási hullám indul majd el.A gond az amiről senki nem beszél az az,hogy a magyar jövedelmekből ezeket a törlesztőrészleteket nem lehet kinyögni. " Ez a lényeg. Hajró közmunka program! Hajrá Magyarország!
Azért kiváncsi lennék, hogy a "fejétől bűzlik" réteg saját részre megszavazott 180Ft-os végtörlesztés után még mennyit nyúltak ki most.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gödörben
@Horizont: Ez mozgatja a nyúlási lehetőséget, a zsírosbödön mellett ülést. Oszd meg és uralkodj. 100%-os siker. Majd ha borul a bili akkor ezek már nem lesznek itt röhögnek a markukba és mi hagyjuk, hogy a munkánk gyümölcsét ellopják, elkótyavetyéljék.
rosalinda57
@F_Viktor: Nemcsak a devizahitelesekre, hanem a rokkantakra, a nyugdíjasokra, a gyermeket nevelőkre, az iskolás gyermekek délután 16 óráig az iskolában tartására, a vasárnap nyitva tartó boltba járókra stb. is.
1magyar
Mitől lenne már minden szerződés egyedi??? Ezrével készítették egy sémára az átvágásokat.
Designer
@1magyar: Na, ez igaz! Minden szerződésnek egy ugyanazon szabályzatnak kell megfelelnie!
A Btk. sem térhet el az ALAPTÖRVÉNYTŐL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.