A Belügyminisztérium korábbi helyettes államtitkárát, Eiselt Györgyöt 2011 júliusában hivatali vesztegetéssel gyanúsították meg. Ekkor Eiselt maga nyújtotta belemondását, amit Pintér Sándor belügyminiszter el is fogadot, mondván, hogy a belügy érdeke, hogy a gyanú árnyéka se vetődjön rá. De itt nem ért véget Eiselt karrierje – írja a Magyar Nemzet.

Ugyanis az egykori helyettes államtitkár még két évig maradhatott a Belügyminisztérium dolgozója. Igaz, lefokozták, de így is a a tárca jogszabály-előkészítő és koordinációs főosztályát vezethette tovább 2013. április 30-áig, amikor is nyugdíjazták.

Ehhez képest Eiselt Györgyöt most hétfőn a Fővárosi Törvényszék első fokon két év – négy esztendő próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte hétfőn folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetésért. A volt helyettes államtitkárral szemben 14,4 millió forint értékben vagyonelkobzást is elrendeltek. Az ítélet szerint egy Eclipse Zrt. nevű cég  2006 és 2009 között két nagy értékű gépkocsit adott ingyenes használatba Eiseltnek, aki akkoriban hivatalos személyként részt vett az Eclipse által közbeszerzéssel elnyert munkák tesztelésében. A törvényszék szerint ezzel „sérült a hivatali személyek befolyástól mentes működésébe vetett bizalom”.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Pintér feddhetetlen beosztottja !
Már semmin sem csodálkozom, tele van elítéltekkel a Fidesz !
Pfffejjjjj :(((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vukkocska
A kérdés, ki ült a másik autóban. Ugyanis két autót kapott ingyenes használatba. Még a lovat sem lehet két seggel megülni, hát még egy nagy-teljesítményű autót.
lampa laz
@kukac50: ebben az országban nincs olyan rendőr aki ezt cérna nyakut le merné tartóztatni. Túl sok öngyilkos rendőr volt itt az elmúlt 25 évben, ami elég elgondolkodtató.
intrepid
Amilyen morálisan a gazdája, olyan a beosztottja. Eiselt gazdája pintér volt, pintérnek meg orbán. (Van nagybetü a gépemen, és tudom is használni ha akarom). Ami összetartozik, az össze is áll.
nezelodo
Nézzük a jó oldalát, eddig ha valami kibukott azt ordibálta a vezér polpotja, hogy hideg, hideg, most már langyos, langyos. Remélem lesz hamarosan forró, forró is ezeknek a haramiáknak. (bocs, Haramia nevű tisztességes honfitársaim)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.