Indiai embercsempészeket, valamint pakisztáni és afgán segítőiket fogták el a zalai rendőrök, miután afgán és bangladesi határsértőket szállító autóikkal menekülni próbáltak a rendőrök elől – közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton a rendőrség honlapján.

Lentiben próbáltak megállítani a rendőrök egy olasz felségjelzésű kisteherautót és egy szintén olasz rendszámú személyautót még csütörtökre virradó éjszaka. A két jármű vezetője a rendőri jelzés ellenére továbbhajtott, de a nyomukba eredt két járőrautóval Rédicsnél, a szlovén-magyar határnál sikerült megállítani őket.

A személyautó pakisztáni vezetőjét és mellette ülő indiai társát a helyszínen elfogták a rendőrök.

A kisteherautó sofőrje és utasa azonban kiugrott az autóból, és futva elmenekült. A két indiai férfit a rendőrök hőkamera és éjjellátó készülékek segítségével, nagy erőkkel keresték, és végül nyolc órával később, még aznap délelőtt Rédicsen elfogták őket.

Az ülőhelyek nélküli kisteherautóban 11 afgán és öt bangladesi állampolgárt zsúfoltak be, akik csak humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkeztek. Azt mondták a nyomozóknak, hogy Budapesten, egy parkolóban találkoztak a sofőrrel, és Olaszországba szerettek volna eljutni.

A zalai rendőrök ezek után pénteken kora reggel egy budapesti lakásban elfogtak még egy afgán férfit, akit a három indiai és egy pakisztáni társával közösen, embercsempészés gyanúja miatt őrizetbe vettek. Kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.