A miniszterelnök értelmetlennek tartja a nyugati integráció szembeállítását a keleti vagy a déli nyitással, mert szerinte "Magyarország a Nyugat része".

Orbán hétfőn a rendkívüli nagyköveti értekezleten azt mondta: nincs olyan, hogy "nyugati nyitás", Magyarország ugyanis a Nyugat része, ezért a nyugati integráció szembeállítása a keleti vagy például a déli nyitással, minden értelmet nélkülöz. Szerinte ma a nyugati integráció leglátványosabb része a nyugati katonai koalíciókban való részvétel. Ezért be is fogják terjeszteni a parlament elé azt a javaslatot, amelyben kezdeményezik, hogy Magyarország csatlakozzon a nyugati katonai koalícióhoz az Iszlám Állammal szembeni küzdelemben.

Orbán: nyugati nyitás nincs, mert Magyarország a Nyugat része

Orbán Viktor kitért a közép-európai együttműködésre is, amelyről kijelentette: a közép-európai sorsközösség majdnem olyan fontos Magyarországnak, mint a saját nemzeti érdekei.

Leszögezte egyúttal, hogy a magyar külpolitikai doktrína alapja továbbra is a magyar nemzeti érdek. A nagyköveteknek azt ajánlotta, keressék azokat a pontokat, amelyekkel a Magyarország sorsának szempontjából meghatározó országokat érdekeltté tudják tenni Magyarország sikerében.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Szopd le a baltás haverodat,,cigókám... a nyugat részeként,,,köcsög.
Fradigege
A minimálbér az ékes bizonyíték arra, hogy a Nyugat oszlopos bástyája vagyunk.
Toby
ha rájött valaki, hogy éppen aktuálisan ki ellen és milyen irányban szabadságharcolunk, az jelezze !
eszegfu
Azt legalább megtudtam O.V. diplomátaknak tartott "fejtágitóján" tartott beszédéből: a keleti nyitás a számok ellenére sikeres, a horvátokkal nem megy, mert olyanok, mint mi, nyugatra nem kell nyitni, mert már benne vagyunk...ezért kell dél felé nyitnunk. Tételezzük fel, hogy van olyan termékünk, amit el tudnánk adni, de ez hogyan ér el mondjuk Afrika országaiba, ha ott az utaknak csak a 12 %-a burkolt szilárd anyaggal?
eszegfu
@Toby: Csatlakozom a kiváncsiságodhoz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.