Az adóhatóság idén is ellenőrzi az orvosokat, gyakran előfordul ugyanis, hogy személyijövedelemadó-bevallásukban kirívóan alacsony jövedelem szerepel, miközben vagyongyarapodásuk jelentős – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóság főosztályvezetője, sajtóreferense az MTI-vel hétfőn. Körtvélyesi Zsuzsanna tájékoztatása szerint a hivatal 2015-ös ellenőrzési irányai szerint a magánorvosok, és az állatorvosok is a vizsgálódások középpontjában lesznek.

Hozzátette: az adózás elkerülése természetesen ebben a szakmában sem általános, az ellenőrzéseket tehát a tisztességesen adózók érdeke is megkívánja. Kifejtette: az ellenőrök vizsgálják a számla- és nyugtaadást, a nyilvántartások szabályos vezetését, és azt is, hogy a magánrendelőkben foglalkoztatott orvos és asszisztens szabályszerűen be van-e jelentve.

A tavalyi tapasztalatok alapján az ellenőrzött magánrendelők többsége jogkövető volt, de arra is volt példa, hogy a páciens hiába várta a számlát, nyugtát, a borsos összegű vizsgálati díj kifizetése után semmilyen bizonylatot nem kapott. Egy orvos például el is ismerte, hogy az aznapi rendelésen megjelent betegek egyikének sem adott bizonylatot, néhány esetben pedig a rendelőben másodállásban dolgozó asszisztenseket felejtették el bejelenteni, így ez a feledékenység százezres nagyságrendű mulasztási bírságba került.

Az elmúlt évről szólva úgy tájékoztatott: 2014-ről bőven maradt olyan ügy, amelyekben a NAV még most is végzi a vagyonosodási vizsgálatokat, mivel az orvosok által megszerzett nagy értékű ingóságok, és ingatlanok megvásárlására a bevallásban feltüntetett jövedelmeik nem nyújthattak fedezetet.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quo vadis
miközben vagyongyarapodásuk jelentős... Csak kérdezem... a jelentősen gyarapodott kormánytagokra mikor fog végre a NAV rászállni???
Kezdhetnék mindjárt az orbán család, szijjártó meg a hasonszőrűek gazdagodásával. Vagy vida és a kormány pereputty megegyezett, hogy azok ott tabunak számítanak?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
reseva
És mi lesz a milliárdos Áfa csalókkal? Ja, olyan nálunk nincs.
mate03
@wagabund: Csak azt tudnám hogy ugyan ilyen vétségért,Rogánt,Szijártót,és a többieket miért nem vizsgálják?
kukac50
Miért nem a képviselőkre szállt rá? Azoknál több jogtalan pénzre vagyonra találna!
világlátó
Amikor mindenkinek egyre kevesebb jut, elindul a másikra mutogatás. Úgy látszik az orvosok kerülnek sorra. Aztán majd a többi. Ez nem jó jel, mert lezülleszti a társadalmat. A " ha én nem keresek, ő se keressen többet " egyenlősdi igény még soha nem javította az ország gazdasági helyzetét, csak amortizálta azt. Ha az orvosok , akkor viszont mindenki, kivétel nélkül, különösen azok, akik semmiféle hasznot nem nyújtanak az országnak, csak irritálják a közvéleményt.
Hatezer orvos és tizenegyezer képzett eü.-s középkáder hagyta itt az országot.
A rezidens szövetség elnöke nyilatkozott a napokban. A havi 100 ezer Ft. bérkiegészítésről , a paraszolvencia megtagadásáról és a röghöz kötésről. Erre itt a NAV. válaszreakció. Ez lehet hogy több orvosnál indokolt, de azt gondolom a többségnél nem. Olaj a tűzre, mert az ilyen intézkedések még azokat is felháborítja, akiknél nem is indokolt. Az általános szorítások az élet minden területén jelentkeznek. Az új traffipaxok, az üzemanyag árak, az utazások általános költségei sokakat az otthonmaradásra késztetnek. Lehet folytatni.
Aki Én
Undorító, aljas, szemét egy rendszer ez úgy, ahogy van.
Nem az ellenőrzések ellen van kifogásom, sőt. Hanem a kettős mérce, a kivételezés, aljasságok és bosszúállások ellen. Az elmúlt években (persze biztosan a gyurcsány meg az idegenek miatt) ezrével mentek el az orvosok ebből az országból. Egy korrekt és közérdekű kormány inkább arra törekedne, hogy ez a veszélyes tendencia megváltozzon. Ezek az emberek legalább tesznek is valamit a közösségért azon túl, hogy nyilván nem adóznak minden forint után ők sem. Na de nem pont a törvényhozó, példamutató politikusokkal kellene kezdeni. Mondjuk az orvosoktól sokkal kevésbé sajnálom, gondolom nem vagyok egyedül.
Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy vizelettartási gondokkal küszködő óvodásnak a hasi ultrahangra három hét a várakozási idő, felnőttnek ma ugyan ez májusban lehetséges, vagyis 7-8 hét. Vagy privát 1-2 nap várakozással 10-17.000,-
Milyen mocskos rendszer az, ahol az amúgy is kevés orvossal kezdik a retorziót? Biztos, hogy őket kell elsősorban basztatni? Ja nem, bocsánat. Elsők a kürtős kalácsosok voltak...
csa-csa
.."személyijövedelemadó-bevallásukban kirívóan alacsony jövedelem szerepel, miközben vagyongyarapodásuk jelentős.."
ez így igaz! és hagyjuk már hogy milyen kevés a fizetésük! Mindenki tudja!
Egész egyszerűen nem tudják és nem is akarják megtanulni (átérezni még kevésbé) hogy még mindig ők vannak értünk és nem fordítva!! És ezen nem változtat az sem ha felveti őket a pénz!! Vagy nem! És akkor mi van! Ott hagynak megdögleni a műtőasztalon??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.