Felügyeleti biztost rendelt ki a QUAESTOR Értékpapír Zrt.-hez a Magyar Nemzeti Bank kedden – nyilatkozta az MTI-nek Binder István a jegybank felügyeleti szóvivője. Hatalmas fiktív ügyleteket gyanít a jegybank a cégnél a hvg.hu szerint.

Az MNB kedden reggel függgesztette fel a a brókercég tevékenységi engedélyét, miután a hétfőn indított célvizsgálata során a társaságnál szabálytalanságokat észlelt.

A Quaestor nem tárta fel az igazság minden részletét, amikor tegnap este öncsőd bejelentésével közleményt adtak ki – mondta Windisch László, az MNB alelnöke a parlament gazdasági bizottságának keddi ülésén. Szerinte a Quaestor az eredetileg 60 milliárd forintra tervezett kötvény kibocsátási programját akár 100 milliárd forinttal is túlléphette, erre azonban lehet, hogy nincs a brókercégnek fedezete.

Windisch László az ülést követően azt is elmondta: a kár összegéről korai még beszélni, nem tudni, hogy a cégnél az eszközök értéke fedezi-e ennek a kötvénykibocsátásnak az értéket.

A hvg.hu úgy tudja, a Buda-Cash-hez hasonlóan a Quaestornál is az informatikai rendszerek meghamisításával trükköztek és 150 milliárd forintos kötvényt bocsáthatott ki a társaság az engedéllyel szerzett 60 milliárdon felül.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eugen4402
@human: Ne haragudj, de mindenre azért Matolcsyéknak sincs ideje. Épp eléggé leköti minden energiájukat a paloták, kastélyok vásárlása, vadonatúj hülyeképző főiskola létrehozása. Talán már a saját külföldi pénzügyeik intézésére sincs idejük...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
el is ment a kedvem mindentől...

itt sír a feleségem barátnője már egy órája, és hüppögve panaszolja(legnagyobb meglepetésünkre) hogy egész életében spórolt, nem vett soha drága cuccot, mindent, amit lehetett félretett... szeretett volna venni egy lakást Gazdagréten. A pénze eltűnt. Marad az anyós lakása továbbra is.

azt kérdezi ő is, amit én: hol a pénz? ki lopta el büntetlenül?
az, hogy bezárnak néhány jólöltözött szarházit, az nem jelent semmit. az ellopott pénzből futja a legdrágább ügyvédre, aki kiviszi őket a sittről...
sőt, csótány miatt még ők perelnek.

szóval, hol a pénz?
1magyar
Na akkor most sok lopott pénz elveszett. A nyerészkedők most megszívták!
kisangyalom13
Kedveseim, Ügyvédek országa vagyunk, miért hallgatnak az ügyvédek? Miért nem érdekli a korrupció kiderítése a befektetők érdekébe?
kukac50
Ez Orbán parancsára történt! Pénzbeszedés trükkje!
m.macskosz
@kukac50: Én is azon filóztam, vajon mi van azok pénzével, akiknek több volt, mint 100ezer Euró. Aztán rájöttem, hogy ilyen nem sok lehet, akinek 30millió forintnál többje van, az nem a takarékszövetkezetben tartja, és nem Quaestor kötvényt vesz.
Elméletileg tehát, kedves @wagabund: a nejed barátnője megkapja a pénzét.
Más lapra tartozik viszont, hogy már megint az ÁLLAM menti meg azokat, akik csak a röhejesen kevés munkabérüket ill.nyugdíjukat tartják a számlákon.
Márpedig az állam mi vagyunk: Kovács, Szabó, Kiss...a többi csóró.
Kistücsök
Vissza a megtakarításainkat! Egy élet munkáját a kisemberektől nem csalhatja el senki büntetlenül!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.