Naponta itt egy újabb brókerbotrány, Rogán Antal azonban még csak addig jutott el az eseményekben, hogy "már 2010-ben meg lehetett volna állítani" a visszaéléseket. Meg azóta lett volna rá vagy öt éve a Fidesz-KDNP kormányoknak is, de az most mindegy.

A Buda-Cash-nél tapasztalt visszaéléseket már 2010 májusában meg lehetett volna állítani, ha a felügyeleti vizsgálatot akkor ugyanolyan hatékonyan hajtották volna végre, mint ahogy azt most a Magyar Nemzeti Bank megtette – mondta Rogán, a parlament gazdasági bizottságának elnöke a testület keddi ülését követően újságíróknak. Arról nem esett szó, hogy 2010-től egészen mostanáig mire felügyelt az MNB, vagy ha jogszabályi akadálya volt a vizsgálatnak, miért nem módosította azóta a máskor rohamtempóban törvénykező kormány a vonatkozó paragrafust.

Rogán Antal szerint a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a keddi bizottsági ülésen azt is világossá tette, hogy a Buda-Cash-nél már 2010 májusában legalább 45 milliárd forint hiányzott.

Ez csak a Fidesz-KDNP-nek sikerült

A Buda-Cash-ügy esetében egyetlen keményen dolgozó ember sem veszítette el a betétjét, ehhez szükség volt a Magyar Nemzeti Bank hatékony fellépésére, szükség volt a korábban elfogadott bankszanálási törvényre, arra, hogy Magyarországon hatékony pénzügyi felügyelet működjék, és ezt támogató intézményekre, amelyek lehetővé tették a visszásságok azonnali feltárását – mondta.

Rogán szerint több tanulsága is volt a bizottsági ülésnek, először is az, hogy évtizedes pénzügyi korrupció zajlott Magyarországon, és ennek feltárására és megakadályozására egyedül a Fidesz-KDNP által támogatott kormány és az általuk megerősített Magyar Nemzeti Bank volt képes. Öt évbe telt, de csak meglett.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Strong
...A kormányzati ciklus elején kiadtam volna egy nyilatkozatot a kormány helyében:
Minden rosszról az MSZP, minden jóról a Fidesz tehet...

És ugyanúgy ahogy a Viktor ügynökgyanúja miatt elővettek egy évekkel ezelőtti nyilatkozatot, (megpróbálták beszervezni, de nem sikerült :)
Ugyanúgy elővenném a kormány állásfoglalását amikor valami történik:
"Minden rosszról az MSZP, minden jóról a Fidesz tehet..."
..és a téma le is van zárva...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rugacs
@silber13: Ugyan, egyre könnyebb, kettőre méginkább... Nézd meg a bejegyzési időket (erre magadtól is rájöhettél volna a kamionnyi agyaddal), a 2 utolsó között még meg is ebédeltem... :-D
Vizual
@rugacs: Az ember tévedhet, de nehéz számon tartani, hogy melyik fórumon melyik hűlyével és mikor beszéltem. Egyformák vagytok. De felejtsél el.!
rugacs
@Vizual: Az ember tévedhet, de te ráadásul nő vagy az antagonisztikus csoportból. Így dehogy csodálkozom, hogy mindent összekeversz!
Már arra sem emlékszel, hogy te kötöttél belém és nem fordítva!!
Ha ilyen tyúkeszű vagy, miért írsz egynél több helyre? Egyet talán még te is tudnál követni, bár ki tudja...
A kínainak minden európai egyforma...
A saját nemedre azért még emlékszel? Vagy nemekből is csak egyet ismersz? :-D
Nem és nem, látod ez rögtön kettő!! :-DD
mate03
@rugacs: Akkor le írom! A jó édesanyáddal szórakozzál!Szarházi taknyos kölyök!
Mobil123
@mate03: Nyugi!! Nem érdemes idegesíteni Magad egyikért sem !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.