Január végével a törvény értelmében és a benne lévő vagyon elapadása miatt is, megszűnt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap, melyet a magánnyugdíjpénztáraktól átvett vagyon kezelésére hoztak létre. Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) oldalán található dokumentum alapján január végével teljesen kiürült a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap. Igaz, gyakorlatilag már 2013 év végén elfogyott a nyugdíjvagyon, hiszen a 2013 novemberi 16,3 milliárd forintos állomány decemberre 200 millióra apadt. Ettől a ponttól kezdve pedig 100 és 300 millió forint között mozgott havonta a megmaradt vagyon nagysága, míg 2015 janár végére teljesen lenullázódott az egyenleg. Így pedig maga az alap létezése is okafogyottá vált, és január 31-ével egy törvény rendelkezése alapján megszűnt. Igaz, előtte a meglévő néhánymillió forintot az alap átutalta a központi költségvetés javára.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Kivancsi vagyok, hogy hol fog elobujni most egy csomo uj funkci, hirtelen csinalt, jolfizeto pisztokkal, mert akkor tudjuk, hova huztak el az AKK volt munkatarsai... Na, orban, ezzel allj ki a par millio nyugdijas vagy majdnem nyugdijas ele! Remelem, darabokra szednek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@hetöndöe: Úgy legyen, drukkolok neked! Csak át ne kerülj a túloldalra! :)
hetöndöe
@ilos: Rakd az FHB-ba a pízedet,az lesz a következő.:-)))
szandokan
@hetöndöe: Szerinted akinek sok pénze van, az nem külföldi bankokban helyezte el a pénze jelentős részét? Az FHB meg mehet a levesbe nyugodtan, az egyik legszemetebb bank.
hetöndöe
@szandokan: Mintha a főnököd egészen másról szokott volna szónokolni de elég csak az FHB utóbbi éveinek az áttekintése,akinek nem esik le a tantusz,az tényleg barom fideszes,a leghülyébb fajtából.:-)))Nem árt áttekinteni sem az FHB tulajdonosi körét.
1magyar
@szandokan: De nem szégyelled magad nagy nemzeti létedre külföldre viszed a pénzedet?
szandokan
@1magyar: Én nem vallom magam nemzetinek, csak egy állampolgárnak, aki ott gyarapszik, ahol a legtöbbet adják:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.