Egyre több helyen lehet találkozni az utakon az új traffipaxokkal, de az előzetes tervekkel ellentétben még meghosszabbított tesztüzemben működnek – írja az Origo.

A lap felhívja a figyelmet, hogy amikor élesre fordul majd a dolog, az autósoknak nem árt vigyázni, ugyanis tilosban parkoló autókban is elhelyezhetik a több szabálytalanságot is rögzítő eszközöket.

Az eredeti tervek szerint az egyéb kihágásokat júniustól ellenőrzi a rendszer, a sebességtúllépést pedig az eredeti tervek szerint már március elejétől élesben rögzítette volna. Ám a 160 mobil kamera tesztüzemét a rendőrség meghosszabbította, mert szoftverfrissítést végeznek el rajtuk.

A szabályozás szerint szinte bárhonnan mérhetnek a rendőrök, annyi megkötéssel, hogy nem akadályozhatják indokolatlan mértékben a gyalogos- és járműforgalmat, és nem jelenthetnek balesetveszélyt.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ferii
Egyszerű,el kell vitetni a kocsit,a közlekedési szabályok mindenkire vonatkoznak,nincs kivétel :)
nezelodo
Ha ilyen jó minőségű az a sok méregdrága kütyü, talán bele lehet programozni azokat a rendszámokat is, amiket figyelmen kívül kell hagynia szabályszegéskor. Ezzel megspórolható ha mondjuk egy képviselő kölke százzal repeszt a városban , és elkapják a kisrendőrök, az ügyet utasításra elsikáló kapitányt talán nem rúgják ki, mert eleve a szoftver intézkedett! Így nem fog olyan gyors ütemben apadni a hithű alattvalók száma, akik nem a törvényszegés miatt kerülnek lapátra, hanem azért, mert lebuknak.
papa.49
@nezelodo: Te is adod a tippeket a ,,fakabátoknak,, ez nem szép...
papa.49
@ferii: Sokszor elgondoltam már, mikor látom Kovács 213. Jánost szorgoskodni az úton, ott ahol senkinek semmi keresni valója nincs, mi lenne ha egy böhöm kamion úgy véletlenül elsodorná, a sofőr lenne a hibás???
nezelodo
"papa.49
@nezelodo: Te is adod a tippeket a ,,fakabátoknak,, ez nem szép..."

Az se jó, ha sűrűn cserélődnek a rendőrkapitányok, a tanácsra meg ezek nem nagyon szorulnak rá, ha minket kell szopatni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.