Csaknem százötven embernek, köztük helyi politikusoknak, orvosoknak, ügyvédeknek nem kellett tavaly hulladékszállítási díjat fizetniük Siófokon. Az ügyben feljelentést tett Lengyel Róbert, Siófok független polgármestere mint a térségi hulladékgazdálkodási önkormányzati társulás elnöke.

Lengyel Róbert hűtlen kezelés, sikkasztás és költségvetési csalás gyanúja miatt tett rendőrségi feljelentést, mivel nemcsak az önkormányzati társulást, hanem állami adóbevételeket is érinthet az eset. Ha bebizonyosodik, hogy szabálytalanság történt, a társulat perelne a be nem fizetett összegekért.

Tavaly januártól a 27 önkormányzat tulajdonában lévő SIÓKOM Nonprofit Kft. lett a térség hulladékszállítási közszolgáltatója, felelve a hulladékkezelési díjak beszedéséért is. Az éves díj esetenként több tízezer forintos nagyságrendű, így a kedvezmények miatt az egyébként gazdasági nehézségekkel küszködő cég bevételkiesése több mint 3,5 millió forintra tehető. A kedvezményezettek nagy része a hulladékszolgáltatásban érintett cégek munkavállalói közül került ki, de tucatnyi helyi politikus szintén mentesült a díjfizetés alól, esetenként több ingatlanára is.

Az ősszel megválasztott független polgármesternek fideszes többségű képviselő-testülettel kell irányítania a balatoni várost. Ez többször okozott nehézséget, de a szemétdíj-fizetési botránnyal kapcsolatban a Fidesz-frakció egy része is Lengyel Róbert mellé állt.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Pitiáner szarházik. Most komolyan: arra állt fel nekik, hogy nem fizetik ki azt, amit a közmunkából élőnek, munkanélkülinek természetes, hogy kifizeti?
A siófokiak mindegyik háza elé felhalmozhatnának egy kis szemetet.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
Tökös csávó a polgi, meg az a pár tisztességes fidesznyik is, akiknek nem teszik a helyi gyevi bírós döntés !
panellproli
Az egész rezsicsökkentés csak a gazdagoknak kedvez, ha még nem jött volna rá a kedves magyar állampolgár!
Desischado
A helyükben a szemem sülne ki a szégyentől. Nekik bőven telne a szemétdíjra, és nem fizetik ki! Én halálra szégyellném magam! A polgármesternek meg elismerésem!
Linna
@panellproli: Dehogynem jöttünk rá. És akkor mi van? :((( Ezek akkor sem vennék észre, ha pl. a szemét az orruk alatt bűzölögne.
reseva
@zöldszem: Engem ez a mutyi szó borzasztóan irritál. Ez az eset - mint a többi is - közbotrányról szól.
wagabund
mutyi...mutyi...ugyanmá...

az apró szívességek erősítik a barátságot...ez mind az apró szívesség kategória.

méghogy mutyi... olyan nincs is.. csak kérlekaássan bátyámuram...köldöm a jutalékod.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.