Lázár János felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a Fővárosi Ítélőtábla korábbi külföldi utazásait érintő csütörtöki döntése kapcsán. A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök késő esti, MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: az ítélőtábla döntését "természetesen tudomásul veszem és tiszteletben tartom, de élni fogok a törvények által biztosított jogaimmal és felülvizsgálati kérelemmel fordulok a Kúriához".

Szerinte mivel a luxuslakosztályok költségeit a botrány kirobbanása után megfizette, így már nem tartoznak a nyilvánosságra azok részletei.

"Tekintettel arra, hogy az utazások költségeit megfizettem, azok nem érintenek költségvetési forrást, és erről a sajtón keresztül több alkalommal is részletes tájékoztatást adtam, az utazások további részletei senkire nem tartoznak" – írta közleményében.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtöki másodfokú, jogerős döntése szerint ki kell adni a fideszes politikus két 2013-as külföldi útjának egyes adatait. Pethő András az origo.hu újságírójaként közérdekű adatok nyilvánossága miatt indított pert, mivel korábban nem adott ki neki minden kért adatot a Miniszterelnökség Lázár János 2012. novemberi angliai, 2013. márciusi svájci és 2013. júliusi olaszországi két-háromnapos útjairól.

Időközben nyilvánosságra került, hogy Lázár János – akkor még államtitkár – és egy kísérője szállodaköltsége Angliában csaknem egymillió, a másik két helyen fél-félmillió forint volt. Lázár János utóbb ezeket az összegeket befizette az államkincstárnak.

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
3 éve titkolja a g...i !!!
De ha nem jönnek rá, biztos, hogy a mai napig egy fillért sem
fizetett volna " vissza "...Ilyen is csak mutyisztánban fordulhat
elö ! Igenis, követeljük, hogy a részleteket tisztázza a Kúria
döntése alapján...nehogy már az adófizetök pénzén
járjon janóka a saját szexturizmusára !!
Ha jól emlékszem, akkor azt hazudta, hogy állami
megrendelések ügyében volt többmilliós költségen
másod (vagy ) harmadmagával...Akkor meg miért
fizette vissza a pénzt ??? Azért mert valaki hülye,
nem kell a többieket is hülyének nézni !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@Horizont: Tokeletesen egyetertek Veled, akarmekkora is volt a "szemelyi kultusz" de ezt meg Rakosi se merte igy lehuzni,...
mariaberta
@Vizual: Szerintem itt más is állt, nemcsak az ész.
kkalman
Fidesz szokás szerint, védi a védhetetlent. egy re nagyobb g..i lesz,pedig már most is nagy.
simmering73
Fosol Jankóm? Takargatod a szennyesedet? Annyitisérsz.
profon
Jó ez a hír az alacsony vérnyomásomra :)
Péderi József
Itt sajnos úgy herdálják a MiLIÁRDOKAT ahogyan csak tudják az adófizetők pénzéből mindenkinek a saját vagyonával kellene felelni a tetteiért (amiért meg is dolgozott, nem lopta az összvagyonból) Mi lennénk a legfejletebb ország ha fel lenne kötve egy két tolvaj,mert akkor a többi már nem merne lopni!!!Ui: nem börtönbe takargatni etetni-itatni!!!Persze mindenét elkobozni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.