Az Index értesülései szerint rég nem tapasztalt, személyeskedésig fajult vita robbant ki a Magyar Szocialista Pártban. A paksi bővítéssel kapcsolatos stratégia miatt feszültek egymásnak állítólag a párt politikusai.

Kunhalmi Ágnes és Trippon Norbert újpesti elnök budapesti csoportja, valamint az atomot támogató Tolna megyeiek kerültek egymással szembe. A budapesti szocialisták sürgetnék a paksi bővítés leállítását, viszont ezzel szembe kerülnek saját pártjuk 25 éve hangoztatott atomlobbijával s így magával Mesterházy Attilával is.

Tudni lehet, hogy az MSZP alapvetően magát az atomenergiát támogatja. Tavaly sem az atomstop mellett lobbiztak a szocialisták, hanem népszavazást akartak kezdeményezni Paksról. A bővítés ügyében mindössze amiatt tiltakoznak, mivel Orbánék egy átláthatatlan és kockázatos szerződést írtak alá Oroszországgal.

Most azonban az MSZP budapesti csoportja változtatna a dolgon. Kunhalmi Ágnes budapesti párttanácsot hívott össze múlt csütörtökön, melyen felszólította a pártot, hogy végre álljon ki a megújuló energia mellett és mondjon nemet Paks 2-re. Kunhalminak és Trippon Norbertnek sikerült is meggyőznie a fővárosi tagokat. Ezután egy sajtótájékoztatón el is mondták, hogy a budapesti szocialisták atomstopot és a zöld gazdaság megerősítését sürgetik.

Az csak az ezután derült ki, hogy az Európai Uniónak is konkrét kifogásai vannak a paksi bővítéssel kapcsolatban.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

soljanka
Gondolom a tolna megyei szocik reménykednek egy-két lepotyogó alamizsnában az erőmű építésénél. A fővárosiak nem.
Ilyen egyszerű ez.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ilos
@human: Már megint légből kapott információkra hivatkozol. Te is tudod, hogy nálunk se több se a szél, se a napsütés, a finn ipar áramszükséglete se nagyobb, miről beszélsz? Viszont azt ők is tudják, hogy a "zöld-energia" még egy jó darabig csak dotálással életképes. Minden tiszteletem a zöldeké, de a legnagyobb hülyeségeket ők beszélik.
reseva
A tisztulás nagyon ráfér az MSZP-re. Én a megújuló energia mellet voksolnék.
Csizmás Kond
Szerintem össze kéna hasonlítani a lehetőségeket az igényeket és a különböző stratégiák mint az atom vagy a megujuló energiákból nyert hasznot és azután hőbörögni.
ilos
@Bercifiu: A gyűlölettől beszűkült agyatokból már csak erre a "seggnyalásra" futja? Ha valaki egyetért valamivel vagy szimpatikus neki valami azt ti már sommásan seggnyalásnak tartjátok? Hiszen ti is szajkóztok valamit (pl. ezt is) azzal a különbséggel, hogy nem is gondolkoztok el róla, csak fújjátok. Szánalmas brigád vagytok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.