A felnőtt lakosság több mint kétharmada nem ért egyet a kötelező vasárnapi zárva tartással – ez derül ki az Ipsos hónap elején végzett reprezentatív kutatásából.

A válaszadók 77 százaléka jellemzően otthon tölti a vasárnapot, de 22 százalékuk ekkor vásárol. Utóbbiak közül a többség olyan nagyobb üzleteket látogat, amelyek ezentúl kötelesek lesznek ilyenkor zárva tartani: hipermarketeket, nagyobb élelmiszerüzleteket, szupermarketeket, diszkontokat – írja összefoglalójában a Hír24.

"A vasárnapi élelmiszervásárlások túlnyomó többsége rendszeres, tervezett „túra”: a hét utolsó napján vásárlók 85 százaléka állította, hogy előre megtervezett nagybevásárlást vagy kisebb készletfeltöltést intéz ilyenkor. Megállapítható, hogy a vasárnapi bevásárlás jellemzően nem egy „jaj, most jutott eszembe, hogy nincs otthon tej” helyzet eredménye, hanem tudatosan megtervezett, szükséges elintéznivaló" - írta a kutatás egyik konklúziójáról az Ipsos.

106 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Egyétek meg amit megfőztetek...egy aljas semmirekellő párt hátán felkapaszkodott mócsing javaslatára érvénybe fog lépni egy olyan törvény amit a lakosság nagyja ellenez és még elbocsájtásokkal is jár. Egy olyan párt javaslata akik önállóan be se kerülnének a parlamentbe, gratulálok.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@golyóstoll: ma, 18:30

Nekem tök mindegy, hogy mikor van nyitva egy üzlet, és mikor nincs!
DE:
A szocializmusban is utáltam, hogy olyanok mondták meg a munkahelyemen és a lakókörnyezetemben, hogy mit csinálhatok és mit nem, AKIKET ANNYIRA BECSÜLTEM - és úgy is viszonyultam hozzájuk - MINT A KÖRMÖM ALATTI KOSZT!!!
Ez szűnt meg '90-ben. Most ez jön vissza. Ne csodálkozz, hogy nem örülünk neki!!!
mariaberta
@Strong: Gondolom egyedül a fidesznek nem lenne kétharmada. Ehhez az ájult kdmpsek is kellenek.
golyóstoll
@mariaberta: Nem ők kellenek hozzá,hanem az idióta baloldal miatt van kétharmad. Ha élt volna a lehetőséggel akkor nem lenne ez az egész. De nagyon megutáltatták magukat az emberekkel.
karma1
@golyóstoll: 10.19-re: Ha figyelmesen olvastal volna: en VASARNAP dolgozom egy supermarketban, pentek-szombat a szabadnapom, es ez szamomra igy van jol! Vagyis a VASARNAPI supermarket -nyitvatartas nekem nagyon jo, mert amit te vasarnap delutan akarnal elintezni pl. az Onkormanyzatnal, Foldhivatalban, azt en penteken szepen es egyszeruen elintezem! VAGOD?
En miert mennek tuntetni a vasarnapi nyitvatartas ELLEN, amikor en akkor keresem a rendes fizetesemet???
Tuntizni akkor mennek, ha vasarnap bezarnanak, mert egy hulye kitalal egy tokatlatszo indokot erre, en meg elesek kb. 20 ezer forintnak megfelelo fizetestol aznapra.
golyóstoll
Már ìrtam a vasárnapi ügyintèzèsre, hogy ironikus volt. Eszembe nem jutna vasárnap ilyet intèzn. Tüntetèsről meg egyálltalán nem ìrtam.
Az viszont mèg mindig szomorù, hogy vasárnapi pótlèkkal lehet normális pènzt keresni.
Mint már ìrtam ez ellen kellene küzdeni.
Anna Mária
@golyóstoll: "Akkor az sem èrv ellne, hogy valakinek törtènetesen rossz."
Bocs, ez már óvodás szint.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.