Azt etetik meg velünk, hogy a bebukott brókercégek 15 éve folytatnak illegális tevékenységet. Eközben azt is mondják, hogy nem rendszer szintű problémáról van szó, hanem elszigetelt esetekről. Ha nem rendszerhibáról van szó, akkor most miért akarja a Fidesz a rendszert átalakítani? Ők mit csináltak az elmúlt 5 évben?

Amit tudni lehet, az annyi, hogy lenyúlták a takarékszövetkezeteket, hogy el akarták érni – vagy már el is érték – hogy a bankok több mint fele magyar kézben legyen. Tudjuk, hogy milyen energiával feketítették be a bankokat és milyen módon hozattak a bírósággal alkotmánysértő jogszabály alapján alkotmánysértő döntéseket. Eközben egyfolytában veregetik a saját vállukat, hogy most hetek alatt lebuktattak három brókerházat is.

Eddig nem vették észre, hogy a Buda-Cash-nek, a Hungária Zrt.-nek és a Questornak ugyanaz a könyvvizsgálója volt? Szijjártónak eddig fogalma sem volt, hogy miket művel a Questor, amellyel szoros üzleti kapcsolatokat ápolt?

Sokszáz milliárd forint sorsáról mindössze annyit tudunk, hogy magánszemélyek tízezrei veszítették el megtakarításaikat, részben, vagy egészen. Ki fogja kárpótolni őket? Ok, tudom, van betétbiztosítás, van befektetés-biztosítás, de nincs kötvény-biztosítás (Questor – vagy talán mégis?).

Engem leginkább az érdekelne, hogy kinek, kiknek a zsebébe landoltak a milliárdjaink. Mert, hogy helyettük megint mi fizetjük a révészt, abban biztos vagyok.

dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember rendszeresen publikál fontos jogi, politikai, társadalmi kérdésekben. Blogja itt olvasható.)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
igen, hol a pénz?
a kötvények lehet hogy virtuálisak voltak, sőt biztos, de az ellenértéket forintban kifizették.
a pénz magáningatlanokban, szállodákban, kúriákban, távolkeleti, délázsiai lakásokban van bebetonozva..

tehát bottal lehet ütni a nyomát.
amíg nincs felmutatva néhány példás büntetés, addig csak dörgölhetjük a szemünket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csetere: ..hát persze mert az úgy működik...
Senara
444.hu/2015/03/15/de-szasz-karoly-az-utolag-megdicsoult-pszaf-elnok-sem-maradt-allami-dij-nelkul/ Orbánék megtrollkodták március 15-ét: kitüntettek egy Windisch-Graetzt, és a brókerbotrány kellős közepén Szász Károlyt ... Feri ezt is elintézte .
varirmag
"dr. Sándor Zsuzsa

(A korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember"

Talán ha a bírók és ügyészek tették volna a dolgukat és a Princz Gáborokat és a Kunos P-ket a csalásokért ,sikkasztásokért nem ejnye-bejnyével büntették volna,talán ha nem 15 évig kotlanának egy-egy banki/ bróker csaláson, talán ha a bírók és ügyészek TISZTESSÉGESEN dolgoznának végre !!! Talán nem lenne brókerbotrány !
Talán akkor nem egy
" korábban ügyészként majd bíróként dolgozó szakember" (szakember ???) tenné fel a kérdést.
Gondolom ez a "szakember" már elfelejtette hogyan rohantak az EP-be panaszkodni,feljelenteni amikor egy ici-picit rendet akartak tenni az igazságszolgáltatásban. És ez lett a vége !!!
DE! lesz ez még rosszabb is !!!
Mert itt a bíróságok,a bírók és ügyészek((Leginkább az igazságtól !!) függetlenek !!!
rugacs
"dr. Sándor Zsuzsa: Vettem a fáradságot és beleolvastam a blogjába...
Éppen maga az, aki védi a bűnözők jogait. Azokét, akik a társadalom normális rétegein élősködött, az embereket meglopta, megzsarolta, megölte.
Ezeknek az embereknek ítélet hirdetés után csak 1 joga van: letölteni a büntetését!
Szerintem egyéb joga csak addig van, míg a törvényeket betartva éli életét, de ha vétett a közösség vagy a közösség néhány tagja ellen előre megfontolt szándékkal, anyagi haszonszerzés végett, amit a hatóság tettenéréssel vagy egyéb módon bizonyított, csak ahhoz van joga, hogy befogja a száját és leülje büntetését! Főleg, mert a meggyilkolt embereknek meg az élethez lett volna joga, amit éppen az elkövető hagyott figyelmen kívül! A börtön és a büntetésvégrehajtás nem nyaralás, nem szálloda! A bűncselekményt elkövetőket nem jól tartani, hanem elrettenteni kellene, hogy legközelebb már 1000x meggondolják, mielőtt újra megismétlik tettüket! Ha olyan rossz volt a börtönélet, talán nem fognak oda visszavágyni! Én betiltanék minden luxust a börtönökben (tévé, rádió, internet, mobil, stb.), és újra bevezetném a kőtörést, napi 18 órában. Majd utána megbecsülné a mocsok a szabad életet!!!
varirmag
@rugacs: Én kineveznélek FŐBÍRÓNAK !!!
A Sándorzsuzsákat meg kipenderíteném utcát söpörni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.